Economia

economia

Foment demana una nova reforma laboral per limitar la temporalitat

La patronal adverteix que 7 de cada 10 contractes indefinits no sobreviuen a l’any de vigència

Foment considera que la reforma laboral en vigor des de fa un any i mig no ha aconseguit limitar la temporalitat dels contractes sinó que l’ha “amagada” a les estadístiques i crida a abordar un nou canvi legal. Per la patronal catalana mesures com l’eliminació del contracte d’obra i servei “no han beneficiat l’estabilitat de l’ocupació ni han transformat el mercat de treball. L’únic que han fet és encobrir la temporalitat amb artificis estadístics” ha afirmat el president de la Comissió Laboral i Recursos Humans de l’organització empresarial, Javier Ibars, segons recull ACN.

Fent-se ressò d’un informe de Randstad que conclou que 7 de cada 10 contractes indefinits no sobreviuen a l’any, Foment afirma que aquesta xifra és substancialment més alta que la que hi ha hagut de mitjana a l’Estat abans de la reforma quan eren el 40% els contractes indefinits que duraven menys de 12 mesos. A Catalunya 106.000 persones han signat més d’un contracte indefinit en el mateix mes des d’inicis d’any segons Foment.

L’alta volatilitat dels contractes indefinits ha anat de bracet, segons l’informe, de l’augment de finalitzacions de les relacions laborals perquè no havien superat el període de prova. Segons aquest, s’haurien multiplicat per onze.

Segons Foment la caiguda d’un 15% de l’ocupació temporal que mostren les estadístiques s’ha produït perquè els canvis en la contractació “distorsiona” les dades. El cap de recerca i autor de l’informe de Randstad, Valentín Bote, denuncia que “la reforma no incloïa mesures econòmiques que transformessin l’activitat productiva del país i que reduís la temporalitat de forma genuïna”.

Per aquest expert, l’eliminació del contracte d’obra i servei ha provocat que 1,4 milions de persones hagin buscat l’encaix laboral amb contractes com els fixes discontinus tot i continuar fent la mateixa feina de caràcter estacional o temporal. Ibars critica que la reforma ha perjudicat a les empreses i ha generat sobrecostos sense haver resolt “els problemes que pretenia i n’ha generat de nous”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.