Economia

gastronomia

Aliança per distribuir peix i marisc a tot el país, amb una cartera de 9.000 clients

Les companyies Garcimar i GranBlau, originàries del Serrallo de Tarragona, han firmat una aliança estratègica i es converteixen en les principals distribuïdores de peix i marisc –fresc, tractat i congelat– al nostre país, sobretot en el sector de la restauració. L’aliança té una perspectiva de negoci de quasi 90 milions d’euros l’any i una cartera 9.000 clients.

Garcimar, fundada en el 1931 al Serrallo, especialista en producte congelat i refrigerat i que avui serveix més de 8.500 clients de l’Estat (tenint una facturació neta que aquest any superarà els 75 milions d’euros), ha comprat el 70% de les accions de Sensibilitat Gastronòmica, propietària de Granblau, líder en la distribució de peix i marisc fresc per a restaurants i hotels de gamma alta i mitjana que té una cartera de 500 clients de Catalunya i les Illes i factura al voltant dels 12 milions l’any. Granblau és especialista a comprar peix a les llotges catalanes (i alguna del Cantàbric) i servir el producte de temporada sencer o tractat –“molts restaurants volen que els el tallem per a carpaccio, o en fem pinxos, o volen el peix a talls de, posem per cas, 120 grams, per a un gran esdeveniment”, explica Núria Gustems– i en la seva cartera de clients hi ha diversos xefs amb estrella Michelin i restaurants amb sols Repsol. Per la seva banda, Garcimar té una sòlida estructura i capacitat de distribució a tot l’Estat.

Les dues companyies, estan liderades per dones: d’una banda, Soledad García, que és la tercera generació que dirigeix Garcimar i, de l’altra, Núria Gustems, que va fundar Granblau el 2008.

En aquesta edició del Fòrum Gastronòmic Barcelona i entre altres productes, Garcimar i Granblau van presentar una ostra (del delta de l’Ebre) tractada en el moment d’agafar-la (se li fa un petit forat i es tapa amb cera), el que permet que, quan es consumeix, a les poques hores, es pugui obrir fàcilment. “Les ostres s’obren amb un clic”, explica Gustems. I sí, realment aquest minitractament facilita les coses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]