Economia

economia

MicroBank destina 27,3 milions a projectes amb impacte social a les comarques gironines

Els microcrèdits adreçats a persones emprenedores i microempreses per a impulsar l’inici o l’ampliació de negocis registren el creixement més destacat, amb 626 operacions

MicroBank, el banc social de CaixaBank, ha destinat un total de 27,3 milions d’euros a projectes que han generat un impacte social a les comarques gironines en els nou primers mesos de 2023. En concret, la línia d’activitat que ha experimentat un major creixement fins al setembre ha estat la relacionada amb la concessió de microcrèdits a emprenedors i microempreses, amb un total de 626 operacions, un 42,9% més, amb un volum de finançament de 6,9 milions, xifra que suposa també un increment fins al 47,6%. D’aquesta manera, l’import mitjà dels microcrèdits a negocis es va situar en els 13.150 euros fins al setembre.

Pel que fa als microcrèdits adreçats a famílies amb pocs recursos, orientats a cobrir necessitats bàsiques, es va saldar amb la formalització de 2033 operacions, un 21% més que en el mateix període de l’any anterior. El volum de finançament en aquest capítol va arribar a 15,3 milions d’euros, un 18% més.

Per la seva banda, el finançament adreçat a sectors amb impacte social, enfocat a projectes de l’economia social, l’educació i la innovació, entre altres, va ajudar a materialitzar 158 operacions al territori gironí, fruit d’atorgar finançament per valor de 5,6 milions d’euros sobretot al segment destinat a emprenedors i innovació, amb un creixement del 44,42% més que el mateix període que l’any anterior.

Segons Cristina González, directora general de MicroBank, “el balanç d’aquest tercer trimestre continua demostrant que MicroBank està al costat de les famílies, els emprenedors i les empreses socials. La nostra voluntat és contribuir a una societat més justa i cohesionada i continuarem sumant esforços per a recolzar cada vegada més projectes amb impacte social positiu”.

MicroBank dona resposta a diferents segments de població amb unes necessitats financeres que no estan prou cobertes. Té un paper determinant en el Pla de Banca Sostenible, integrat dins del Pla Estratègic de CaixaBank, en el qual té encomanada la missió de promoure la inclusió financera, facilitant l’accés al crèdit als col·lectius més vulnerables, així com enfortir el seu compromís amb el desenvolupament socioeconòmic del territori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]