Economia

economia

El Govern vol rebaixar l’IRPF a rendes de fins a 33.000 euros

Prepara la rebaixa d’un punt del primer tram de tributació en la llei d’acompanyament del pressupost

La mesura beneficiaria al voltant del 73% dels contribuents

El Govern vol rebaixar un punt del primer tram de l’IRPF als contribuents amb rendes anuals de fins a 33.000 euros bruts, una mesura que podria beneficiar 2,6 milions de persones, al voltant del 73% de contribuents. Fonts del departament d’Economia i Hisenda ho han confirmat a les agències després que ho avancés La Vanguardia. La rebaixa fiscal s’inclouria a la llei d’acompanyament dels pressupostos i, per tant, requeriria l’aprovació dels comptes de la Generalitat per al 2024, que el Govern ja negocia amb diversos grups parlamentaris.

La proposta suposaria la reducció d’un punt del primer tram de tributació de l’IRPF, que passaria del 10,5% al 9,5% i situaria a Catalunya en la mitjana estatal pel que fa al tram autonòmic de pressió fiscal a les rendes més baixes. La intenció de l’executiu català també és reduir a vuit trams l’IRPF –avui a Catalunya en té nou– per tal d’ampliar els límits i reduir el nombre de contribuents que es podrien veure afectats per un augment de la pressió fiscal si se’ls apuja el salari per contrarestar la inflació.

Tenint en compte que la mesura s’aplicaria als comptes del 2024, els contribuents no es beneficiarien de la rebaixa fins l’any següent, quan es presenta la declaració del 2024.

Com a exemple, un contribuent amb un ingrés brut anual de 24.900 euros tindria un estalvi de 125 euros amb el canvi de tributació, amb una rebaixa del 10% pel que fa al tram autonòmic –tributaria al 9,5% en el tram estatal però ara també el mateix percentatge en el tram autonòmic que fins ara era del 10,5%.

Catalunya igualaria la pressió fiscal sobre les rendes més baixes a la de la majoria de comunitats de règim comú com les dues Castelles, Cantàbria, Múrcia, Andalusia, Aragó i les Illes tot i que encara superaria la de Madrid, Galícia i Canàries, situada en el 9%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Promocionen l’oferta enogastronòmica i d’alta gamma a Manchester

GIRONA
CALONGE i ST. ANTONI

Bona acollida de la jornada de portes obertes del Campus de l’Experiència

CALONGE I ST. ANTONI
política

Sánchez retira la llei del sòl per evitar que el PP voti el vet d’ERC i Junts

madrid
QUERALBS

Posicions enrocades en les negociacions per la nova concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

El Cercle d’Economia insta els partits a “sortir del seu bloc” per assolir acords

barcelona
FIGUERES

Tramiten més llicències d’obra major en 5 mesos de 2024 que en tot 2023

FIGUERES

Maneres d’abordar el fracàs

Conseller d'empresaris, expert en lideratge, jove líder europeu (2013-2014) i ambaixador empresarial de Catalunya (2012-2015)

Detenen tres pagesos gironins per les destrosses als pous de l’Alt Empordà

FIGUERES
SALT

Commerzbank posa a la venda l’Espai Gironès per 140 milions d’euros

SALT