Economia

El mercat de vehicles d’ocasió tanca el novembre amb un 4,8 % més de vendes a Catalunya

El mercat de vehicles de segona mà de Catalunya, després del tancament del novembre, registra en l’acumulat de l’any un creixement d’un 4,8 %, amb un total de 247.259 unitats venudes el 2023, mancant les operacions que es facin al mes de desembre.

Són dades de la consultora MSI, a petició de les organitzacions patronals del sector, Ganvam -de distribuïdors oficials i independents- i Faconauto -de concessionaris-. Segons han detallat les dues patronals aquest dijous i recull Efe, al mes de novembre s’han registrat a Catalunya 24.627 operacions de compravenda de turismes de segona mà, fet que suposa una pujada interanual del 2,5 %, respecte al mateix mes de l’any passat.

Pel que fa a l’antiguitat dels vehicles, les dades revelen que un de cada quatre turismes de segona mà venuts des de començament d’any té entre zero i cinc anys, un segment que ha crescut un 6,5 % en operacions respecte a l’any anterior, amb 446.639 unitats venudes fins a acabar el mes de novembre.

La pujada en les vendes de vehicles usats de fins a cinc anys té a veure, segons les patronals, per la recuperació de les existències, una vegada superada la crisi dels semiconductors que va esclatar després de la pandèmia de la covid-19.

Pel que fa a l’Estat, segons la mateixa consultora, el mercat d’ocasió ha tingut un creixement interanual del 2,5 %, fins a superar els 1,9 milions d’unitats venudes fins al novembre, 1.742.021 de les quals són turismes, un segment que creix un 2,9 %.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.