Economia

Calviño no vol dir quan deixarà el Govern

La futura presidenta del Banc Europeu d’Inversions (BEI) aposta per mantenir un perfil baix i no donar peu a “especulacions” sobre la seva marxa i presa de possessió

La vicepresidenta espanyola d’Afers Econòmics, Nadia Calviño, i futura presidenta del Banc Europeu d’Inversions, ha dit que és “prematur” especular sobre la data de sortida del Govern després de ser nominada avui per presidir el Banc Europeu d’Inversions (BEI), ja que no han contactat amb la institució per veure com es produiria la transició.

“És prematur fer cap classe d’especulació perquè només ara que s’ha pres la decisió començarem a prendre contacte amb el Banc i veure el detall dels procediments i veure quines opcions hi ha en aquest sentit”, va dir Calviño preguntada sobre això durant la roda de premsa posterior a la reunió de ministres d’Economia i Finances de la UE. Durant aquesta, tots vint-i-set van triar Calviño per succeir Werner Hoyer al capdavant del BEI a partir de l’1 de gener del 2024, tot i que la decisió encara ha de ser confirmada pel consell d’administració i la junta de governadors de la institució –els mateixos ministres– a través d’un procediment formal que, segons fonts europees, es podria tancar en qüestió de dies.

El ministre de Finances belga, Peter Van Peteghem, el país del qual ha dirigit el procés de selecció per presidir temporalment la junta de governadors del BEI, ha indicat que la reunió del consell d’administració està prevista per a dimecres que ve i si bé no ha precisat la durada del procés, va subratllar que ha de concloure a temps perquè hi hagi un nou president al càrrec el pròxim 1 de gener.

Per la seva part, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s’ha felicitat pel nomenament de la vicepresidenta i ministra d’Economia del seu executiu com a presidenta del Banc Europeu d’Inversions. En una publicació a X, Sánchez ha considerat que l’elecció de Calviño “reforça la presència i influència d’Espanya en els organismes internacionals”, i ha afegit que la seva designació és “una magnífica notícia per a Europa i un orgull per a Espanya”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia