Economia

unió europea

Els 27 amplien un any més el topall de 180 euros al gas

Els ministres d’Energia dels estats membre de la UE també prorroguen la mesura per impulsar l’intercanvi d’energia entre els estats en situacions d’escassetat de subministrament

Els ministres d’Energia dels estats membre de la Unió Europa (UE) han acordat aquest dimarts ampliar fins al gener del 2025 el paquet de mesures adoptades l’any passat per fer front a la crisi energètica derivada de la invasió russa d’Ucraïna i promoure la solidaritat entre els països del club comunitari. Entre les mesures que s’han prorrogat, explica l’ACN, figura el límit de 180 euros al gas que es va impulsar l’any passat per fer front a l’augment del preu i que s’activa quan se supera aquest preu durant tres dies seguits i fins que hi hagi una diferència de preu de 35 euros respecte als mercats internacionals també durant tres dies. El reglament per limitar el preu del gas està en vigor des de l’1 de febrer del 2023 i ara ho continuarà estant almenys fins al 31 de gener del 2025.

Els ministres d’Energia de la UE també han decidit allargar la mesura per impulsar l’intercanvi d’energia entre els estats en situacions d’escassetat de subministrament. Es tracta de la coordinació de compres i intercanvis transfronterers de gas. Ara bé, l’acord elimina la participació obligatòria en agregació de la demanda. Ara estarà en vigor almenys fins al 31 de desembre del 2024, informa l’ACN.

La tercera mesura que s’ha allargat és la que busca accelerar el desplegament de les renovables a través de la reducció de terminis burocràtics i l’acceleració en els processos de concessió de permisos i el desplegament de projectes. Els ministres, segons recull l’ACN, han allargat el reglament fins al 30 de juny del 2025.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Compradors d’or, paranoics o assenyats?

Barcelona

El negoci de les caixes fortes reneix

barcelona
Ruben Sans
President de l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC)

“L’empresari segueix veient-se com una figura negativa”

Barcelona
DE MEMÒRIA

Línies d’ultramar (1906)

PROFESSOR DE POLÍTICA ECONÒMICA DE LA UB (1967-2016)
Tecnologia

La Mobile World Capital vol lluir “el llegat” que deixa el MWC

Barcelona

El mercat posa a prova la joiera responsable

barcelona
Contra xifrada
Jordi Garriga Riu

L’actiu de la natura

Floox ja té al mercat el seu carregador ràpid compacte

L’Hospitalet de Llobregat
Informació especial

Zentinel MDS, l’‘start-up’ que ajuda a digitalitzar la maquinària antiga