Economia

ECONOMIA

Repsol apagarà la torxa de la planta química durant l’aturada tècnica

Les obres de millora i manteniment del conjunt de les instal·lacions s’han preparat durant un any i mig i costaran 150 milions d’euros

La torxa de la planta química de derivats que Repsol té a la Pobla de Mafumet quedarà temporalment aturada demà per substituir-ne el cremador. Al complex petroquímic s’hi està realitzant un aturada programada d’un mes i mig per dur a terme treballs de millora i manteniment. Aquesta aturada, que va començar el 15 de gener, té un pressupost de 150 milions d’euros, és la més important que s’ha fet mai, i els tècnics han estat treballant durant un any i mig per preparar-la.

Segons recull ACN, el director del complex industrial de Repsol a Tarragona, Javier Sancho, ha destacat que els treballs en la torxa permetran reduir les emissions de CO2, així com el seu impacte visual. Aquesta setmana ja s’ha arribat, pràcticament, a l’equador de la parada, amb un 40% dels treballs assolits. Des de la companyia han afirmat que durant els primers 23 dies “no s’han produït ni accidents personals, ni industrials, ni mediambientals” i que la parada segueix els terminis establerts.

De la mateixa manera que va passar a les torxes de les unitats de Polipropilè i d’Olefines fa dos i quatre anys, respectivament, Repsol ha aprofitat la parada a l’àrea química del complex per canviar el cremador d’OPSM (Òxid de Propilè/Estirè Monòver) i derivats (Poliols polimèrics, Poliols flexibles i Glicols).

A banda de la substitució del cremador de la torxa, que compta amb un pressupost de 4 milions d’euros, Sancho també ha destacat les millores en eficiència energètica, en capacitat de producció i en digitalització. En aquest sentit, ha destacat l’electrificació de les màquines que, segons Sancho, “permetrà reduir més de 104.000 tones d’emissions de CO2 anuals”.

En la línia de la descarbonització, el director també ha subratllat la instal·lació de nous oxidadors tèrmics regeneratius (RTO) per un import de 20 milions d’euros que “el que faran és reduir les emissions de compostos orgànics volàtils (COV) a l’atmosfera”.

Durant la parada, la companyia també preveu invertir en la millora de la producció de la planta d’OPSM per 44 milions d’euros a través d’un nou reactor d’oxidació, un nou compressor i la modificació dels equips existents. També es destinaran 22 milions d’euros a un nou compressor elèctric i 6 milions d’euros a l’eliminació de les limitacions de càrrega. Tot plegat, amb l’objectiu de “millorar en la descarbonització, el creixement de la producció i la diferenciació de la planta”, tal com ha afegit Sancho.

La previsió és que la planta torni a estar operativa a principis del mes de març. Aquesta setmana, coincidint amb l’equador de la parada, s’ha assolit el pic màxim d’afluència de treballadors, arribant a les 2.700 persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Roses rep el primer dels nou creuers que hi passaran aquesta temporada

roses

Mig miler de persones demanen reduir la jornada laboral

girona
economia

El BBVA garanteix el seu “compromís total amb Catalunya”

barcelona
economia

Clam per “menys jornada i millors salaris” en un Primer de Maig marcat pel 12-M

barcelona

Finalitza el tall a la C-66 per protestar contra la gestió de la sequera

la pera
QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa
economia

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc Sabadell

barcelona
economia

La zona euro deixa enrere la recessió tècnica

barcelona