enologia
Tanca la Barcelona Wine Week amb la seguretat que necessita més espai
Des de dilluns i fins avui s’han servit més de 300.000 copes de vi per a tastar els productes tant de les grans empreses com dels petits cellers
Barcelona Wine Week (BWW), el saló de referència del vi de l’Estat, tanca avui les seves portes en una edició de rècord i que ha posat en evidència que ha quedat petit i cal un recinte més gran. Ho ha explicat la directora del saló, Celine Perez i el president de la BWW, Javier Pagés que ha assegurat que “en només quatre edicions, Barcelona Wine Week s’ha convertit en una de les tres fires del vi més rellevants d’Europa. Aquest èxit de convocatòria ens obliga a redimensionar-nos, a créixer per a acollir més cellers i més compradors, però sense perdre l’essència d’exclusivitat i qualitat de l’esdeveniment.”
El creixement d’un 15% tant en expositors com en metratge, la mirada ja està posada en la de 2025, en la qual BWW ampliarà metratge per a respondre a l’alta demanda de cellers i visitants professionals sense abandonar la seva emblemàtica ubicació en el recinte Montjuïc de Fira de Barcelona. BWW 2025 se celebrarà del 3 al 5 de febrer del pròxim any. “El que volem és que hi pugui venir tothom qui vulgui i que no hi hagi cellers i marques que es quedin fora per la manca d’espai” ha dit Celine Pérez.
La BWW ha acollit 952 cellers de 73 Denominacions d’Origen i prop de 21.000 visitants professionals, un 20% internacionals. Durant l’esdeveniment, segons ha explicat l’organització, s’han celebrat més de 12.000 reunions de negoci entre empreses expositores i els 1.000 grans compradores nacionals i 650 importadors clau internacionals de països estratègics com ara Estats Units, Alemanya, Canadà, Països Baixos, Regne Unit o Xina, convidats per BWW en col·laboració amb ICEX.
Des de dilluns i fins avui s’han servit més de 300.000 copes de vi per a tastar els productes tant de les grans empreses com dels petits cellers.
El saló també ha comptat amb més de 160 experts, Masters of Wine, sommeliers, crítics i destacats elaboradors que han analitzat els grans reptes i macro-tendències del sector. Des de l’adaptació al canvi climàtic i els avanços en sostenibilitat a la tendència a utilitzar recipients singulars per a elaborar el vi, més enllà de la fusta. Han participat prestigiosos elaboradors, com Dominik Huber i Sara Pérez (D.O.Ca Priorat), Masters of Wine com Fernando Mora, Almudena Alberca i Tim Atkin o experts com Peter Richards i Beth Willard.