Economia

L’empresa que volia adquirir Artigas es retira després que s’hagi rebutjat la seva oferta

Fa unes setmanes, el Jutjat Mercantil 2 de Girona va rebutjar l’oferta Agotzaina per comprar Artigas Alimentària de Cornellà del Terri. L’empresa navarresa, que es dedica al mercat d’ovoproductes, va fer una proposta per adquirir la firma gironina, que s’acompanyava d’una previsió d’inversió i el manteniment de 75 llocs de treball. El grup compta amb una trentena de plantes arreu de l’Estat i va tancar el 2022 facturant més de 470 milions d’euros.

El jutjat mercantil, però, va rebutjar l’oferta d’Agotzaina perquè considerava que no garantia el futur de l’empresa i dels llocs de treball a curt i mitjà termini i, a més, anava en detriment dels creditors, segueix informant l’ACN. Davant d’això, fa uns dies diversos membres de la plantilla i el sindicat UGT es van concentrar a les portes del Palau de Justícia -on té la seu el mercantil- per protestar contra la decisió i sostenint que el nou projecte industrial era viable.

El sindicat, a més, també va presentar un recurs davant la decisió del mercantil. Ara, n’ha rebut resposta. Segons critica Maxi Rica, el jutjat ni tan sols entra a valorar el fons de la qüestió i, en un escrit “molt breu”, ho justifica dient que Agotzaina ha retirat la seva oferta, s’ha apartat del procés i, en conseqüència -com que era l’única que havia presentat una proposta- la liquidació d’Artigas Alimentària tira endavant amb la venda dels actius i l’extinció dels contractes.

El secretari general de la UGT sosté que la navarresa és una empresa “solvent” i critica que “s’ha deixat perdre la inversió” arran d’una “visió errònia de la llei concursal”. “S’han primat criteris econòmics, salvaguardant l’interès dels creditors i no s’ha respectat el fonament bàsic de la llei, que és preservar l’activitat i els llocs de treball”, lamenta Maxi Rica.

“Estem molestos”

El secretari sindical no amaga que estan “francament molestos” amb la lectura que el jutjat mercantil ha fet, rebutjant l’oferta d’Agotzaina. Maxi Rica subratlla que la liquidació -que ara ja és inevitable- es traduirà “amb el tancament final” d’Artigas, la desaparició “de teixit productiu al territori i la pèrdua de llocs de treball”. Des del sindicat, a més, també entreveuen que al darrere de la decisió s’hi podrien amagar “interessos especulatius”.

L’empresa Artigas Alimentària era un escorxador que a més feia especejament de la carn. D’ençà que va presentar concurs de creditors, l’empresa no té activitat. Durant aquest temps, però, s’ha fent manteniment de la planta i, fins i tot, es va posar una alarma per dissuadir els lladres (ja que en algunes ocasions els mateixos treballadors havien hagut d’anar-hi per impedir robatoris).

L’oferta d’Agotzaina pretenia reconvertir el negoci i donar continuïtat a 75 treballadors de la plantilla d’Artigas. A més, segons concreta la UGT, també s’acompanyava de diverses inversions. Entre aquestes, 1 milió d’euros per renovar la depuradora. Per a aquest 2024, es calculava que des de Cornellà del Terri s’arribessin a facturar 60 milions d’euros (la major part del negoci vindria per part dels clients que ja té Agotzaina, deixant a banda els que podria captar que fins ara compraven a Artigas).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona