Economia

economia

Brussel·les manté en l’1,7% la previsió de creixement per al 2024

Rebaixa la inflació al 3,2%

La Comissió Europea (CE) manté intacta la seva previsió de creixement de l’economia de l’Estat espanyol, d’un 1,7% aquest any i del 2% el 2025, gràcies a un tancament de 2023 millor de l’esperat. Tot i que el pronòstic apunta a un alentiment del creixement, després que el 2023 l’expansió estimada se situï en el 2,5%, l’Estat espanyol continua sent una de les principals economies de la Unió Europea i la zona euro que més dinamisme econòmic mostra.

De fet, informa l’ACN, Brussel·les avisa que la UE entra al 2024 amb un ritme “més dèbil del previst”, i revisa a la baixa els pronòstics. Així, preveu que l’economia de la Unió Europea creixi aquest any un 0,9%, menys que l’1,3% previst a la tardor, mentre que per a la zona euro preveu que el PIB pugi un 0,8%, quatre dècimes per sota del pronòstic de l’1,2% de les últimes previsions. Per al 2025, la Comissió preveu que el creixement sigui de l’1,7% a la UE i l’1,5% a la zona de la moneda comuna.

Els pronòstics de la Comissió Europea, segons explica l’ACN, apunten a una reducció més ràpid del previst de la inflació. A la UE, es preveu que tanqui el 2024 en un 3%, i que baixi al 2,5% el 2025. A la zona euro, els preus desaccelerarien al 2,7% aquest any i el 2,2% el 2025.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]