Economia

L'empresa tèxtil Buretex d'Anglès tanca i deixarà 74 treballadors al carrer

Economia

L'empresa tèxtil Buretex d'Anglès ha comunicat als seus treballadors que tanca en un termini de dos mesos. El tancament, que es preveu fer efectiu abans del 31 de juliol, deixarà un total de 74 treballadors al carrer, segons han confirmat fonts sindicals. De fet, l'empresa ja arrossegava dificultats i el passat mes de maig havia començat un procés de reorganització de la seva producció, que va portar a anunciar que suprimiria una quinzena de llocs de treball. La tèxtil ja havia presentat una suspensió de pagaments l'any 2002, que va superar després de reorientar l'activitat a la fabricació de fibres elàstiques. En aquells moments, Buretex tenia 142 treballadors en plantilla.

L'anunci del cessament d'activitat a la factoria tèxtil Buretex se suma al degoteig de tancaments que ha viscut en les darreres setmanes el tèxtil gironí, especialment a la comarca de la Selva. I és que amb pocs dies de diferència han anunciat que tancaven les fàbriques que el fabricant de roba interior Sans Branded Apparel té a Massanes (Selva) i a Cassà de la Selva (Gironès).

A més d'aquestes factories, el grup Pasarela també ha anunciat el tancament de la fàbrica Estampats del Tordera SA (Estorsa), amb planta de producció a Hostalric (Selva). D'altra banda, fa pocs dies també es va conèixer que la fàbrica d'espumes per a cotxe Iniciativas Técnicas de Automoción SL tancava el seu centre de Salt i que preveu presentar l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) el proper 15 de juny.

En total, aquests tancaments deixaran prop de 300 treballadors sense feina. Ara, a aquests tancaments s'hi ha de sumar un nou anunci: el de la factoria tèxtil Buretex d'Anglès, on hi treballen 74 treballadors. La direcció del centre ja ha comunicat als responsables sindicals la intenció de tancar la fàbrica abans del dia 31 de juliol.

Procés de reestructuració
De fet, aquest passat mes de maig es va conèixer que Buretex havia començat un procés de reorganització de la seva producció, que suposava eliminar una quinzena de llocs de treball. Ara, la reestructuració s'ha convertit en cessament de l'activitat, un tancament al qual hi ha contribuït la crisi de la davallada de comandes. La reestructuració es portava a terme després que Buretex vengués a l'Ajuntament de tres de les quatre naus de l'antiga Burés, de les quals n'era titular.

Això comportava que totes les màquines es concentressin a la quarta nau, la més moderna. Les tres naus que desocupava Buretex tenien una superfície de 14.000 metres quadrats. La compra de les naus tenia un cost de 3 MEUR per a l'Ajuntament, dels quals 200.000 eren per a Buretex, fins aleshores titular de les instal·lacions. Els 2,8 MEUR restants pertanyien al deute que l'empresa tenia amb l'Institut Català de Finances (ICF), que passava a assumir el consistori.

Suspensió de pagaments
La tèxtil ja havia presentat una suspensió de pagaments l'any 2002, que va superar després de reorientar l'activitat cap a la fabricació de fibres elàstiques. En aquells moments, Buretex tenia 142 treballadors en plantilla. Actualment, aquesta xifra s'havia reduït fins gairebé la meitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.