Economia

economia

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc Sabadell

L’entitat presidida per Josep Oliu ho confirma i diu que ho “analitzarà adequadament”

Ja ho va provar el 2020 i l’intent no va fructificar

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc de Sabadell. La pròpia entitat ha confirmat a través d’un breu comunicat que ja ha traslladat al president del Consell d’Administració del Banc de Sabadell, Josep Oliu, l’interès del Consell d’Administració del BBVA “d’iniciar negociacions per a explorar una possible fusió entre les dues entitats”. L’entitat assegura que ja ha nomenat assessors per avançar en aquest sentit i que també ha informat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors.

El Banc Sabadell ha confirmat ja a través d’un comunicat que ha rebut la proposta del BBVA i que el Consell d’Administració de l’entitat “analitzarà adequadament els aspectes de la proposta”.

Després de confirmar aquesta possible operació, les accions del Sabadell han repuntat un 6,7%, i en canvi les del BBVA han registrat una davallada del 5,78%.

No és la primera vegada que el BBVA es planteja una fusió amb el Sabadell. Ja ho va intentar l’any 2020 quan l’entitat catalana passava un mal moment a causa de la covid. En aquell moment l’operació semblava una sortida per al Sabadell, molt tocat per la pandèmia i amb la cotització molt baixa. El BBVA va negociar en aquell moment des d’una posició de superioritat i finalment no hi va haver acord. La situació de l’entitat catalana en aquest moments és diferent. Ara el Sabadell és un banc rentable i en creixement i la seva cotització s’ha disparat en els últims trimestres.

De fet, el Banc Sabadell va tancar el 2023 amb un guany de 1.332 milions d’euros, el millor resultat en la història de l’entitat i un 55,1% més que el 2022.

La consellera d’Economia Natàlia Guix ha expressat el seu respecte per la decisió que puguin prendre les entitats però ha precisat que ·els ciutadans i les pimes catalanes necessiten més entitats financeres, i no menys” . Guix considera qeu el sector financer és “fort” i recorda que “el Govern treballa des de fa temps per enfortir-lo, amb l’impuls de diversos projectes i polítiques”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

Els pescadors d’arrossegament de Cambrils dividiran la veda

Cambrils
QUERALBS

FGC alerta que el consistori no ha signat el principi d’acord sobre Vall de Núria

QUERALBS
economia

Nova associació per millorar l’economia i promocionar les Garrigues

Juneda
economia

Catalunya va rebre 1,87 milions de passatgers internacionals per via aèria a l’abril

barcelona
economia

Criteria Caixa es convertirà en el primer accionista de Colonial

barcelona

Girona limitarà els grups de turistes a 25 persones i prohibirà l’ús d’altaveus

GIRONA

L’IRTA converteix les seves explotacions en laboratoris amb nova tecnologia

la tallada d’empordà

Neix una plataforma veïnal que reclama reduir el turisme a la ciutat

GIRONA
SANT PERE PESCADOR

El càmping gironí Las Dunas, premiat als ACSI Awards 2024

GIRONA