Economia

Rússia

Rússia augmenta un 82% els ingressos per la venda de petroli i gas entre gener i abril de 2024

La millora dels resultats es deu fonamentalment a l’increment dels preus en els mercats internacionals i a una modificació en el sistema impositiu que es va implantar al febrer

Rússia va aconseguir entre gener i abril de 2024 un increment del 82,2% dels seus ingressos pressupostaris procedents dels sectors petroli i gas respecte al mateix període de l’any anterior, en ascendir a 4,157 bilions de rubles (45.500 milions de dòlars), segons ha informat aquest dilluns el ministeri de Finances rus.

Cal destacar que el sector de producció de derivats del petroli i del gas està sotmès des de l’inici de la guerra d’Ucraïna a l’embargament decretat pels països occidentals, i que, tot i això, les vendes russes han permès de millorar els resultats.

Segons fonts del ministeri, aquest resultat és conseqüència de l’augment dels preus del cru rus en el mercat internacional i dels canvis impositius establerts el febrer passat.

Segons el ministeri de Finances, els ingressos provinents dels sectors no vinculats al petroli i gas van ser de 7,526 bilions de rubles (82.108 milions de dòlars), mentre que els ingressos totals van ser d’11,684 bilions de rubles (127.472 milions de dòlars).

Les despeses del pressupost federal rus en els primers quatre mesos de l’any van ascendir a 13,168 bilions de rubles (143.662 milions de dòlars).

“D’aquesta manera, el compliment del pressupost federal es duu a terme en correspondència amb els paràmetres del dèficit primari estructural establert en la llei del pressupost”, segons ha indicat Finances.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia