Economia

economia

El BBVA presenta oficialment l’OPA al Sabadell en les condicions previstes

El BBVA ha fet el pas, oficial, avui, presentant l’Oferta d’Adquisició d’Accions (OPA) hostil sobre Banc Sabadell. L’entitat que presideix Carlos Torres ha demanat formalment a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) la seva autorització per llançar l’oferta. Els termes amb que es sol·licita el vistiplau de l’organisme regulador del mercat són els inicialment previstos, proposant als accionistes del Sabadell un bescanvi de títols a raó d’un del BBVA per cada 4,83 del banc català.

El procés es va anunciar el 9 de maig i s’ha acabat oficialitzant avui. El BBVA haurà de rebre ara l’autorització de la CNMV, i també del Banc Central Europeu i la Comissió Nacional del Mercat de la Competència (CNMC). La direcció de Banc Sabadell ja va mostrar-s’hi en contra i va avançar que hi presentarà batalla per mantenir la seva autonomia.

El ministre d’Economia, Carlos Cuerpo, va admetre dijous a Barcelona que el govern de l’Estat hi té poc a dir en l’operació, que depèn dels organismes reguladors econòmics. Si que va mostrar-se preocupat per “l’impacte territorial” de la fusió, tenint en compte que la seu és Alacant, des del 2017, i que a Catalunya hi té una gran oferta creditícia per a la petita i mitjana empresa.

El supervisor borsatil podria trigar tot un trimestre a donar el llum verd a l’OPA, en espera del vistiplau europeu, que també pot tenir una moderada espera. Un cop autoritzada, s’obrirà el termini per tal que els accionistes del Sabadell s’hi interessin o no per l’intercanvi d’accions. Aquest termini podria ser també d’uns dos mesos, de manera que la decisió final sobre si la meitat dels accionistes del Sabadell subscriu les condicions del BBVA s’allargarà fins la tardor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia