Economia

ECONOMIA

Diputació i Cecot renoven el programa per garantir el relleu d’empreses en actiu

La Patronal Cecot i la Diputació de Barcelona han signat aquest dilluns a Terrassa el conveni específic de col·laboració per continuar desenvolupant el programa Reempresa Comerç, que facilita la transmissió empresarial d’establiments comercials dels municipis de menys població i d’espais comercials i de serveis de titularitat municipal de les comarques de Barcelona. El programa permet salvaguardar l’activitat de negocis que són viables i que necessiten d’una persona emprenedora per seguir endavant i evitar-ne el tancament.

L’acord dona continuïtat als convenis anteriors (des del 2020) i, entre d’altres novetats, pretén ampliar la cobertura territorial de Reempresa Comerç als municipis de menys població, fins assegurar la presència a tot el territori de la demarcació. A més, explorarà la possibilitat de facilitar l’ocupació empresarial dels bars de les piscines o instal·lacions esportives municipals.

Reempresa Comerç es desenvolupa mitjançant tres programes específics dirigits al sector comerç. D’una banda, Reempresa mercats municipals posa en contacte futurs emprenedors i parades de mercat buides o actives que necessiten relleu. Des de la seva creació el 2017, aquesta línia de treball ha permès fer difusió i atendre 430 parades de mercat municipal i salvaguardar més de 100 parades de mercat i prop de 200 llocs de treball.

D’altra banda, Reempresa Municipis Petits treballa amb l’objectiu d’evitar el tancament de negocis en funcionament als municipis amb menor població: aquesta línia, fins ara adreçada a municipis de menys de 15.000 habitants, s’amplia ara als de fins a 20.000 habitants. Reempresa Municipis Petits ha salvaguardat fins ara 155 empreses i 385 llocs de treball, generant una inversió induïda de 8,1 milions d’euros.

Finalment, Reempresa Establiments Comercials Municipals pretén reduir el número de locals buits de titularitat municipal fomentant-ne el seu lloguer. Des de 2022 ha permès la incorporació de 15 establiments comercials municipals disponibles i en 6 d’ells s’ha emprès una activitat comercial. En aquest marc, s’analitzarà la possibilitat d’incloure en el futur les concessions administratives dels establiments comercials i de serveis de caràcter cultural i social municipals de la demarcació, amb l’objectiu de fomentar l’emprenedoria en espais de titularitat municipal.

“El programa Reempresa Comerç permet generar oportunitats i unes condicions i facilitats perquè el repte d’emprendre una activitat comercial sigui el més exitós possible”, ha destacat durant l’acte la diputada de Comerç i Consum de la Diputació de Barcelona, Olga Serra. La diputada ha reivindicat que “el comerç local juga un paper molt important als nostres municipis, no només per la seva capacitat de generar riquesa local sinó també per la seva capacitat de teixir vincles i crear cohesió social”.

“Treballem conjuntament per mantenir llocs de treball i fomentar la compravenda de negocis com a una via real d’emprenedoria, un objectiu compartit per la Cecot i la Diputació”, ha destacat per la seva banda el secretari general de la Cecot, Oriol Alba.

La directora de Reempresa, Laura Sallent, ha recordat que “Reempresa és un model d’èxit, reconegut internacionalment i amb unes dades que avalen la feina ben feta: des de 2011 el programa ha salvaguardat més de 4.670 empreses amb una inversió induïda de més de 237,2 milions d’euros”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El càmping la Ballena Alegre vol ser referent de turisme regeneratiu

SANT PERE PESCADOR
Transport

Air China torna a connectar Barcelona amb Xangai

Barcelona
ECONOMIA

L’enogastronomia, el més valorat pels turistes del Maresme

Mataró
ECONOMIA

Matadepera té l’índex socioeconòmic més alt dels municipis de més de 500 habitants

Barcelona

El mercat d’Olot convertirà les minves de les parades en salses i brous

OLOT
Economia

Crida a la vaga dijous a l’Ajuntament de Barcelona

Barcelona
ECONOMIA

L’Espai Agrari de la Baixa Tordera vol una planta per compostar les restes vegetals de la pagesia

Palafolls

L’impacte dels líders empresarials en la volatilitat de les accions

PROFESSOR ECONOMIA I EMPRESA UNIVERSITAT DE GIRONA, EMPRENEDOR I EXPERT EN GESTIÓ DE CRISI I DESENVOLUPAMENT DE NEGOCI
economia

Aprovada la rebaixa temporal de l’IVA del oli del 5% al 0% des de l’1 de juliol

madrid