Economia

La Costa Brava preveu vorejar el 100% d’ocupació per Sant Joan

Les reserves a la Costa Brava voregen el 100% aquest cap de setmana llarg de Sant Joan, especialment a la zona centre, segons informa l’ACN. Els empresaris asseguren que es tracta només d’una situació puntual per aquesta revetlla i que caldrà esperar uns dies abans no es doni el tret de sortida de la temporada d’estiu, però malgrat tot preveuen que serà molt bona revetlla. Amb els ulls posats al cel i a l’espera que no hi hagi cancel·lacions d’última hora, allotjaments i restaurants auguren una bona revetlla amb clients sobretot nacionals. Pel que fa a l’estiu, els empresaris turístics auguren una bona temporada i han registrat un elevat volum de reserves, fet que facilita planificar millor la temporada d’estiu.

Aquest any Sant Joan cau en dilluns i això garanteix que la majoria de catalans tindran un cap de setmana llarg perquè enganxaran el cap de setmana amb el festiu. Aquests tres dies de festa han permès que molta gent aprofiti per fer una escapada, sobretot en zones de platja, i la majoria d’establiments turístics de la Costa Brava ja han penjat el cartell de complet per aquests dies.

La gerent de la Unió d’Empresaris Turístics de la Costa Brava Centre, Judit Lloberol, detalla que “molts dels establiments estan al 100% de reserves”. Precisament aquesta zona de la Costa Brava és un dels principals focus de la revetlla, ja que Platja d’Aro és una de les principals poblacions d’oci nocturn i Palamós celebra la festa major durant la revetlla.

A més, aquestes poblacions tenen platja i són molts els que aprofitaran per treure el banyador de l’armari per estrenar la temporada de bany. Malgrat tot, les previsions meteorològiques sembla que no acompanyaran i possiblement molts d’ells hauran de deixar el banyador guardat a l’equipatge. Per això el temor dels empresaris és que ara alguns d’ells no acabin fent-se enrere i cancel·lin la seva estada pel temps.

“Com si fos un cap de setmana”

Des de l’Associació Turística d’Apartaments (ATA), la presidenta Ester Torrent, coincideix en què serà molt bon cap de setmana amb ocupacions “molt elevades”. Malgrat tot, la majoria de reserves que tenen des de l’ATA són el dissabte i diumenge, però no el dilluns. “És com si fos un cap de setmana”, assegura la presidenta.

Pel que fa a restauradors, Lloberol apunta que també tenen moltes reserves per les nits de divendres fins a diumenge (la nit de la revetlla). Aquest volum de reserves en restaurants ve, sobretot, de persones que tenen segona residència a la zona centre de la Costa Brava i aprofitaran el cap de setmana llarg per venir a obrir els seus apartaments.

Una bona temporada

Sant Joan habitualment és l’inici de la temporada d’estiu, tot i que els empresaris no preveuen que la maquinària estigui del tot engreixada fins una setmana després, a partir del juliol. En aquest sentit, Esther Torrent augura que aquest serà “un molt bon estiu sense cap dubte” per als apartaments turístics, tan del litoral com de l’interior.

Això es deu al volum de reserves per avançat que han rebut en els últims mesos. Torrent remarca que això no vol dir que hi hagi més visitants que l’any anterior, però sí que constata una tendència iniciada en els últims anys. Es tracta de la previsió que té la gent a l’hora de preparar les seves vacances. Si fins ara, molts empresaris ho fiaven tot a les reserves d’última hora, en els últims anys cada vegada hi ha menys forats lliures i les reserves es fan amb més previsió. “Aquell qui vol un lloc en concret o una data marcada, s’espavila més”, afegeix la presidenta de l’ATA.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Transport

Air China torna a connectar Barcelona amb Xangai

Barcelona
ECONOMIA

L’enogastronomia, el més valorat pels turistes del Maresme

Mataró
ECONOMIA

Matadepera té l’índex socioeconòmic més alt dels municipis de més de 500 habitants

Barcelona

El mercat d’Olot convertirà les minves de les parades en salses i brous

OLOT
Economia

Crida a la vaga dijous a l’Ajuntament de Barcelona

Barcelona
ECONOMIA

L’Espai Agrari de la Baixa Tordera vol una planta per compostar les restes vegetals de la pagesia

Palafolls

L’impacte dels líders empresarials en la volatilitat de les accions

PROFESSOR ECONOMIA I EMPRESA UNIVERSITAT DE GIRONA, EMPRENEDOR I EXPERT EN GESTIÓ DE CRISI I DESENVOLUPAMENT DE NEGOCI
economia

Aprovada la rebaixa temporal de l’IVA del oli del 5% al 0% des de l’1 de juliol

madrid
Economia

La producció de pera caurà un 33% respecte el 2023

Lleida