Economia

ECONOMIA

Mollerussa bonifica 58 propietaris de pisos cedits per a lloguer social

Rebaixa del 50% de l’IBI a 58 propietaris de pisos que els han cedit a la Borsa d’Habitatge per al lloguer social. L’Ajuntament de Mollerussa ha aplicat la bonificació aquest any fent efectiu un acord del ple de novembre que té per objectiu incrementar el parc d’habitatge social a la ciutat amb l’estímul d’avantatges fiscals. La mesura contempla també que la bonificació es vagi incrementant en funció de la permanència dels habitatges en aquesta borsa, gestionada pel consistori amb conveni amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. Així, mentre que el primer any és del 50%; el segon, serà del 60%; el tercer, del 70%; el quart, del 80%; i el cinquè i els posteriors del 95%.

Ho han explicat aquest matí l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i la regidora d’Acció Social i Comunitària i Habitatge, Anna Carné, que han assegurat que donar solucions a la problemàtica de l’habitatge és una de les prioritats actuals. En aquest sentit, han explicat al pressupost del 2025 es contemplarà una partida per a poder adquirir pisos per tanteig i retracte i també que s’ha encarregat un estudi per quantificar els pisos buits que hi ha al municipi amb l’objectiu de poder contactar amb els propietàries perquè els cedeixin a la borsa.

També han recordat que, a banda de la bonificació de l’IBI, els propietaris que cedeixen immobles a la borsa també tenen altres contraprestacions com la possibilitat d’obtenir assegurances gratuïtes multirisc i defensa jurídica per part de la Generalitat en cas de tenir qualsevol desavinença amb els llogaters. Així mateix, des dels serveis d’Habitatge del consistori es fa un seguiment de la relació contractual durant la durada del contracte amb visites periòdiques als habitatges. En aquest sentit, també han apuntat que el fet que pròximament s’habilitin les antigues oficines de la Caixa com a seu d’Acció Social i Habitatge millorarà l’atenció a la ciutadania.

La regidora d’Habitatge, per la seva banda, ha explicat que aquest 2024 s’han gestionat un total de 435 sol·licituds d’ajudes, de les quals 32 són per a majors de 65 anys, 127 per a joves menors de 34 i 276 per a persones d’entre 35 i 64 anys. Així mateix, també ha donat a conèixer dades relatives a l’activitat de la Borsa d’Habitatge durant l’any passat en el qual es van realitzar 2.820 atencions a la ciutadania. També es van signar 3 contractes nous de lloguer i es va fer el seguiment de 60 habitatges amb contractes vigents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

La 70a Fira Agrària de Sant Miquel de Lleida s’apropa als 300 expositors

Lleida
economia

La Xina endarrereix l’edat de jubilació per primer cop des del 1978

barcelona
economia

Un 50% dels participants en els plans d’ocupació, troben feina en sis mesos

Barcelona

El Grup Refrica-Fritecno s’expandeix amb la compra de Frinco

FORNELLS DE LA SELVA
estats units

Els treballadors de Boeing als EUA van a la vaga, la primera en setze anys

barcelona
economia

L’economia catalana creix un 3 % gràcies a la demanda interna

barcelona
economia

El BCE abaixa els tipus un 0,25% per segona vegada aquest any

barcelona

La tercera edició de la iniciativa «Beu-te el museu» uneix dotze cellers i dotze museus

girona

Augment salarial i millors horaris pels 130 empleats d’Autobusos de Lleida

LLEIDA