Economia

economia

Tortosa anuncia una congelació dels impostos pel 2025

Segons l’alcalde tortosí, Jordi Jordan, l’actualització dels tributs duta a terme fa un any ha fet possible equilibrar finances

En sessió plenària també s’ha nomenat Càndido Jornet com a Defensor de la Ciutadania

Tortosa ha anunciat que congelarà els impostos l’any 2025. Així ho ha informat l’alcalde tortosí, Jordi Jordan, en el ple ordinari del mes de setembre. La causa, segons informa el consistori n’és l’actualització dels tributs realitzada ara fa un any, que ha permès equilibrar les finances municipals. També recorden que les mesures de contenció de la despesa duta a terme pel govern municipal, fer que tothom pagui allò que li pertoca i la previsió de reducció de la despesa energètica amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques en diferents equipaments, permeten la congelació dels impostos l’any que ve. Jordan afirma que “fa un any ens van trobar en una situació econòmica molt complicada amb increment dels interessos bancaris, de costos energètics i de personal, per la qual cosa va ser necessari actualitzar els tributs. Amb aquesta actualització hem pogut fer front a les despeses municipals i garantir la prestació de tots els serveis municipals, per tant, per al pròxim any la previsió és congelar els impostos”. Segons detalla l’alcalde, “a mitjà i llarg termini podem preveure altres escenaris i reduir algun dels impostos”.

L’alcalde ha avançat en junta de portaveus, abans del ple la decisió de congelar els impostos, i ha demanat al grup de Junts la retirada de la moció sobre aquest tema. Junts per Tortosa ha mantingut la defensa de la moció que reclama la congelació de tots els tributs i la reducció dels que el govern consideri adients, moció que ha estat rebutjada pel plenari. Concretament, la moció ha rebut el vot favorable del grup de Junts i el vot contrari de Movem Tortosa-PSC i ERC.

En la sessió plenària d’aquest dilluns també s’ha aprovat per unanimitat el nomenament de l’advocat Càndido Jornet com a Defensor de la Ciutadania, una institució que té com a missió supervisar l’actuació de l’administració municipal i de les autoritats i personal que en depenen en la prestació del servei públic, així com atendre les peticions d’empara que persones físiques o jurídiques puguen invocar en relació amb l’atenció d’aquestes administracions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El Girocamping PRO presentarà noves eines per potenciar la sostenibilitat

SANT PERE PESCADOR
Economia

El BBVA no pujarà l’oferta de l’opa al Sabadell perquè ja és “molt atractiva” pels accionistes

barcelona
economia

Nous ajuts per impulsar el comerç de Mataró

mataró

L’ampliació de l’Outlet Gran Jonquera s’obrirà el mes d’octubre

LA JONQUERA
Tribuna

Inquebrantables: la lluita per la permanència en un món fugisser

PROFESSOR ECONOMIA I EMPRESA UNIVERSITAT DE GIRONA, EMPRENEDOR I EXPERT EN GESTIÓ DE CRISI I DESENVOLUPAMENT DE NEGOCI

Finances amb consciència

Barcelona
Laia Arcones
Fundadora Instituto Más Mujeres nominada Top 100 Mujeres Líderes i designada LinkedIn Top Voice 2024

“A les dones se’ns penalitzen més les errades a la feina”

Barcelona

L’aposta solidària de Lleal Tulsà

Girona
Informació especial

Hubmaster, l’empresa que resol la logística interna de la indústria