Economia

economia

Ajuntament, empreses i institucions acadèmiques impulsen l’Aliança per a la Innovació BIVA

L’objectiu és impulsar un ecosistema interconnectat per convertir el municipi en un referent internacional

Impulsar un ecosistema interconnectat per convertir Sant Cugat del Vallès en un referent d’innovació i emprenedoria a nivell nacional i internacional és l’objectiu d’una nova aliança estratègica institucional, empresarial i de recerca impulsada per l’Ajuntament, l’associació multisectorial Sant Cugat Empresarial, i una trentena d’empreses i institucions acadèmiques.

L’Aliança per a la Innovació de Sant Cugat, que es va formalitzar aquest dimecres passat, està formada, entre d’altres, per multinacionals com HP, Boehringer Ingelheim, GFT, Roche o Fluidra; sis centres universitaris (UAB, Esade, ETSAV-UPC, UIC, Escoles Universitàries Gimbernat; i La Salle); el Sincrotró ALBA; i entitats com ACCIÓ o la fundació Mobile World Capital Barcelona.

Josep Maria Vallès, alcalde de la ciutat ha explicat que l’objectiu “és crear un ecosistema interconnectat que fomenti la innovació, impulsi el talent i atragui inversions. Alhora, es busca generar un impacte positiu en la qualitat de vida i el desenvolupament econòmic sostenible de la ciutat”. L’acte de signatura de l’acord es va fer conduït per un presentador virtual creat per l’empresa tecnològica GFT i els 32 membres fundadors van signar l’Aliança a través d’un sistema tecnològic, també facilitat per GFT, que ha permès fer-ne un seguiment a temps real. El regidor Albert Salarich ha explicat que entre les primeres accions que es duran a terme, quals hi ha presentar candidatura perquè Sant Cugat rebi el reconeixement de Ciutat Europea de la Innovació per part de la Comissió Europea. El nom amb què es donarà a conèixer l’aliança a nivell nacional i internacional és Barcelona Innovation Valley Alliance (BIVA), amb el lema “Sant Cugat és BIVA”. Membres fundadors de l’Aliança també han volgut expressar la seva valoració del pacte. Des de l’àmbit empresarial, la directora Corporate Affairs de Boehringer Ingelheim, Denise Oliveira Quintiliano, ha remarcat que “com a empresa compromesa amb la innovació sostenible, a Boehringer Ingelheim estem orgullosos de formar part d’aquesta aliança estratègica”. Pel que fa a l’empresa HP el seu vicepresident i director general, Ramon Pastor, ha assegurat que “aquest pacte representa una oportunitat per impulsar Sant Cugat com un referent europeu en innovació. La col·laboració entre empreses, universitats i l’ajuntament enfortirà el nostre ecosistema, atraient talent i generant un creixement econòmic sostenible”.

Des de l’àmbit acadèmic el rector de la UAB, Francisco Javier Lafuente, ha afegit que “és una gran oportunitat formar part d’aquesta aliança amb l’objectiu comú de convertir aquest territori en un pol d’atracció internacional”.

La directora de Sincrotró Alba, Caterina Biscari, ha destacat per la seva banda que la sinergia que representa aquesta Aliança “fomenta la transferència de coneixement, l’atracció de talent i accelera la investigació, posicionant el territori com un pol d’avanç tecnològic i creixement sostenible nacional i internacionalment”.

L’Aliança per a la Innovació és una de les accions que s’emmarquen dins del Pla Estratègic del nou sistema d’emprenedoria i innovació de Sant Cugat pel període 2024-2027, aprovat al ple municipal el passat mes de juny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia