Economia

economia

El BBVA ajusta l’oferta als accionistes del Sabadell

Proposa ara un pagament de 0,29 euros i una acció seva per cada 5,019 del Sabadell pels dividends de l’entitat vallesana

El BBVA ha actualitzat la seva oferta d’adquisició de títols als accionistes del Banc Sabadell en l’opa sobre l’entitat d’origen català. Ara els proposa el pagament de 0,29 euros en efectiu i lliurar una nova acció del grup per cada 5,019 del Sabadell.

Fins ara l’oferta pública del BBVA als accionistes del Sabadell implicava oferir únicament una acció nova del banc comprador per cada 4,83 del Sabadell sempre que els seus titulars acceptessin la proposta de vendre els títols.

Si bé el BBVA va advertir des d’un primer moment que aquesta proposta es podia ajustar, com ha comunicat aquest vespre a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), si el Sabadell repartia dividend, cosa que ha fet aquest dimarts en pagar 0,08 euros per acció als seus accionistes, els bons resultats del Sabadell estan obligant el BBVA a oferir efectiu, tal com es preveia si el procés s’allargava. Actualment, la comissió de valors encara analitza la viabilitat de l’oferta llançada al maig.

Tenint en compte que el Sabadell ha abonat avui 0,08 euros per acció als seus accionistes i el BBVA pagarà el 10 d’octubre un dividend a compte de 0,29 euros per acció, el més gran de la seva història, el grup presidit per Carlos Torres actualitza la seva oferta de compra.

No es tracta en cap cas d’una millora o una correcció a la baixa, sinó del simple ajust per preservar la proporció original de l’oferta que, quan rebi el vistiplau de la CNMV, el BBVA pretén llançar als accionistes del Sabadell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.