Economia

ECONOMIA

La reactivació de la construcció i els serveis fa augmentar un 3,8% el PIB

L’Oficina Municipal de Dades destaca, pel seu pes a la ciutat, la reactivació de la branca del comerç, hostaleria i transport

El PIB de Barcelona va augmenta el segon trimestre d’enguany un 3,8% en relació al mateix període de l’any anterior, gràcies sobretot a la reactivació dels sectors de la construcció i dels serveis, segons les estimacions de l’Oficina Municipal de Dades (OMD) de l’Ajuntament. Aquest resultat suposa una millora de 1,6 punts percentuals en comparació a la taxa del primer trimestre (2,2%).

L’informe destaca sobretot la reactivació dels serveis, pel seu pes en el conjunt de la ciutat, especialment de la branca del comerç, hostaleria i transport. Aquesta acceleració va ser acompanyada, a més, amb el manteniment d’altres branques que des de fa temps tenen uns creixements molt notables, com les d’Informació i Comunicació o les d’Activitats creatives i culturals.

En concret, el sector dels serveis passa d’un 2,7% a un 4,5% en últim aquest trimestre analitzat, mentre que la construcció passa d’un 0,6% en el primer trimestre a un 2,7% en el segon.

Les branques dels serveis que han tingut una reactivació més intensa de l’activitat entre el primer i el segon trimestre de 2024, han estat les del comerç, hostaleria i transport (del 0,2% al 4,1%) i les activitats immobiliàries (del 0,5% al 4,5%).

Amb unes diferències menors en comparació al primer trimestre, però amb taxes molt elevades en el segon trimestre (per sobre del 6% interanual), es troben la branca d’Informació i Comunicacions i la d’Activitats culturals i de Serveis personals.

Si es compara el valor en euros constants del PIB de Barcelona des d’abans de la pandèmia fins a inicis d’aquest any, es constata que el PIB supera, en termes reals, un 8,2% la xifra del PIB anterior a la crisi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia