Economia

economia

Ultimàtum de Díaz a la patronal: es reduirà la jornada laboral amb acord o sense

La vicepresidenta segona del govern central reclama als empresaris que moguin fitxa: “no responen a res”

Davant l’enrocament de la patronal, fa temps que els sindicats reclamen al govern central que tiri pel dret i avanci en la seva proposta de reducció de la jornada laboral encara que no hagi aconseguit pactar-la amb els empresaris, i avui la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, ha apuntat en aquesta direcció. La líder de Sumar ha donat un ultimàtum a la patronal, advertint-li que “el tràmit de la taula de diàleg social s’esgota”, i si no es tanca amb acord, el seu govern portarà igualment al Congrés l’“ambiciosa” proposta, que passa per reduir la jornada laboral a 38,5 hores setmanals i és un dels grans acords d’investidura entre el PSOE i Sumar. En una entrevista a TVE recollida per l’ACN, Díaz ha argumentat que “és la primera vegada que la patronal no respon a res”.

La vicepresidenta segona del govern central ha recordat avui que la negociació va començar al gener i ha reiterat que “ja estem al tram final d’any, i nosaltres hem de governar per a la ciutadania”. Tot i això, ha animat la patronal a moure fitxa assegurant que encara “hi ha marge per a l’acord”.

El mes passat, els sindicats van convocar manifestacions davant les principals seus de les organitzacions empresarials. A la concentració de Barcelona, els líders de CCOO i la UGT van advertir al govern espanyol que l’aplicació de la reducció de la jornada laboral ha de fer-se efectiva aquest any, sigui quina la postura de la patronal. Els representants dels treballadors prefereixen tancar un pacte on també hi sigui la part empresarial, però recorden que ja s’han impulsat mesures laborals i socials com la pujada del salari mínim interprofessional sense la seva participació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia