L’hostaleria de l’Alt Empordà reclama que se’ls ajudi més a desestacionalitzar
El sector de l’hostaleria de l’Alt Empordà considera que les administracions no fan prou per ajudar-los a desestacionalitzar la temporada i els reclama que potenciin les infraestructures i mantinguin els serveis durant la temporada baixa. Aquesta ha estat una de les principals conclusions de la jornada celebrada dilluns a Roses per l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Empordà (AHAE) en el marc de la festa de La Cuina del Vent per celebrar el final de la temporada d’estiu i reflexionar sobre els canvis en el model turístic.
“El sector està registrant ocupacions molt importants més enllà dels mesos forts de l’estiu i, en canvi, ens trobem que hi ha serveis que ja no s’ofereixen o que no s’adapten a l’afluència de visitants i que hi ha infraestructures a les quals se’ls hi podria treure més rendibilitat “, ha explicat el president de l’associació, Miquel Gotanegra, durant el seu parlament. El president de l’AHAE ha posat com a exemple el servei de salvament i socorrisme a les platges i la recollida d’escombraries. Pel que fa a les infraestructures, considera necessari millorar les connexions amb el tren d’alta velocitat i veu com una gran oportunitat per atraure turisme francès el tren que connectarà Barcelona amb Tolosa amb parada a Figueres. Gotanegra ha estat contundent: “Cal que les administracions s’adonin que la realitat turística és una altra i vegin la desestacionalització com un fet i no una possibilitat.” El president de l’associació ha subratllat que la desestacionalització és clau per seguir mantenint la qualitat turística, estabilitzar les plantilles i retenir el talent laboral.
Durant la jornada Els nous horitzons del Turisme, estem preparats?, que ha aplegat més d’un centenar de persones i en què s’ha homenatjat Salvador Jordà, de l’hotel restaurant Empòrium de Castelló d’Empúries, també s’ha apostat per potenciar la marca Empordà “treballant conjuntament sector públic i privat per fer-ho possible”.