gastronomia
Surten a licitació els quatre darrers restaurants del Balcó Gastronòmic del Port Olímpic
Els locals havien quedat desocupats després que el Vraba, Platets, la Fonda del Port Olímpic i la Barca del Salamanca haguessin renunciat
Aquesta setmana han sortit a licitació els quatre darrers restaurants buits del Balcó Gastronòmic del Port Olímpic, després de la renúncia dels que havien guanyat la darrera oferta. El Vraba, Platets, la Fonda del Port Olímpic i la Barca del Salamanca van optar per no continuar amb el seu projecte d’obertura, i ara els quatre locals busquen nous projectes culinaris i gastronòmics.
En aquests moments el Balcó Gastronòmic del Port Olímpic només està complet i acabat a la part de dalt, amb quatre grans restaurants: Kresala, Eldelmar, Tribut i El Cangrejo Loco. A la part de baix només hi ha dos restaurants oberts (el Superlocal i Casa Carmen) i tres botigues gastronòmiques (Faborit, de menjar saludable; Dolce Mare, una gelateria, i Les Muns, d’empanades). El projecte del Balcó Gastronòmic va ser una de les grans apostes de l’Ajuntament de cara a la celebració de la copa Amèrica a la ciutat. Les previsions inicials eren que tots els restaurants del Moll de Gregal, amb el dic de recer tot restaurat, estiguessin actius a l’inici de la competició, però les dates van anar canviant (el procés de licitacions va ser lent, hi ha hagut moltes renúncies i les obres han estat complicades) i, finalment, els restaurants de la part de dalt van acabar obrint començada ja la copa Amèrica, i la part de baix, ara que ja s’han acabat les regates i l’organització ha dit que no repetirà a Barcelona, encara no està completada.
El nou Port Olímpic (amb el Balcó Gastronòmic) pretén ser un espai d’esbarjo per als barcelonins. Ja ho va ser per la Mercè i ara, per aquestes festes nadalenques, s’hi organitzen activitats sobretot familiars. Al voltant de la zona de restauració, el gran mirador (del dic de recer, totalment restaurat) està obert a tothom, una gran terrassa que s’ha convertit en un espai únic per mirar sobre la platja de la Nova Icària i el mar.
Buscant velocitat
A la part de baix del Balcó hi ha actualment el Superlocal, de cuina flexitariana, i Casa Carmen, de cuina casolana que fa menú cada dia. A la part de dalt, que funciona a ple rendiment en els dies feiners l’afluència encara és fluixa en uns locals grandiosos. Els germans Javier i Sergio Torres, que tenen tres estrelles Michelin pel seu Cocina Hermanos Torres, hi van obrir Eldelmar, un bon lloc on degustar cuina mediterrània i de proximitat amb el segell dels xefs a preus assequibles, a principis d’octubre. Un mes després, a principis de novembre, va obrir en aquesta part de dalt el Kresala, del grup basc Sagardi, un restaurant que ofereix peix i marisc a la brasa. Les immenses graelles on es cuina carn i peix a la brasa són del tot espectaculars. El grup Sagardi, liderat pels germans Iñaki i Mikel López de Viñaspre, ja fa anys que triomfa a Barcelona amb restaurants com el 1881, Oaxaca i Pork Boig per Tu, entre d’altres. Són també els organitzadors del festival gastronòmic Born Street Food. També a la part de dalt, on sembla realment que estiguis dalt d’un vaixell amb les vistes damunt del mar, hi ha el restaurant Tribut, de cuines del món, sobretot cuina catalana, decorat amb formes que homenatgen Gaudí (amb la voluntat de col·locar la figura de Gaudí al centre de la taula i compartir els seus valors, vinculats al caràcter local, la força de la natura i el paisatge mediterrani) i El Cangrejo Loco, un històric del Port Olímpic des de fa 30 anys que ara s’ha quedat al nou Port Olímpic i hi ha arrossegat tota la seva clientela, molt familiar.