Economia

Una trentena de jubilats es tanquen durant sis hores a Copalme d'Almenar per reclamar els seus estalvis

Economia

Una trentena de jubilats d'entre 75 i 84 anys han ocupat des de les onze del matí fins gairebé les cinc de la tarda d'aquest dijous la sala d'assemblees de Copalme per reclamar a la cooperativa d'Almenar (Segrià) els seus estalvis de tota la vida. Les accions per reclamar els seus diners seguiran aquest divendres, amb una nova tallada de trànsit, tal com van fer divendres passat.

Per a la setmana que ve, dilluns impediran que els camions entrin a Copalme i dimarts es tancaran a la sala de plens de l'ajuntament d'Almenar. Dijous que ve està previst que es voti al Parlament una esmena presentada per CiU fa quinze dies i depenent de la resposta que obtingui, no descarten més accions de protesta.

A banda de les accions anunciades per la setmana que ve, està previst que representants dels afectats de Copalme es reuneixin divendres que ve, 19 de desembre, amb el delegat del Govern a Lleida, Miquel Pueyo i un representant del departament d'Economia i Finances de la Generalitat.

Per altra banda, representants dels afectats s'han reunit aquest dijous amb el diputat d'ICV al Parlament, Francesc Pané, i el diputat d'ERC al Parlament de Catalunya, Carmel Mòdol, per demanar-los el seu suport.

Un dels portaveus de la plataforma en defensa dels afectats de Copalme, Josep Antoni Terés, ha agraït que tot dos diputats han estat molt receptius i que s'han mostrat disposats a ajudar-los.

Tots dos però, han demanat proves que demostrin que Copalme no els hi ha tornat els sis milions d'euros que 400 famílies van invertir en la secció de crèdit i que la Generalitat és culpable, com diuen, de 'negligència' ja que, denuncien, el departament d'Economia i Finances no va fer bé les auditories que haurien d'haver indicat l'imminent fallida de la cooperativa. Terés ja ha dit que aquest mateix divendres els hi enviarà per correu electrònic els documents que demostren que els afectats tenen raó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Banc Sabadell puja a borsa mentre el País Valencià veu perillar la seva seu

barcelona
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona
CONFLICTE LABORAL

La plantilla de Llansà talla la N-260 i manté la vaga en defensa dels acords

LLANÇÀ

Roses rep el primer dels nou creuers que hi passaran aquesta temporada

roses

Mig miler de persones demanen reduir la jornada laboral

girona
economia

El BBVA garanteix el seu “compromís total amb Catalunya”

barcelona
economia

Clam per “menys jornada i millors salaris” en un Primer de Maig marcat pel 12-M

barcelona

Finalitza el tall a la C-66 per protestar contra la gestió de la sequera

la pera