Economia

CiU i Esquerra s'alien per una majoria catalana al Prat

Puig i Ridao coincideixen que les institucions catalanes han de ser majoritàries en el futur consorci amb l’Estat

CiU i ERC es van aliar ahir al Parlament en defensa que les institucions catalanes siguin majoritàries en el futur consorci sobre l’aeroport del Prat, de manera que tinguin el control sobre el seu destí. Els dos partits nacionalistes es van desmarcar d’aquesta manera del posicionament del president José Montilla, que prefereix utilitzar l’expressió genèrica determinat per definir el paper de la Generalitat, coneixedor com és de quins són els plans del govern central.

El portaveu parlamentari d’ERC, Joan Ridao, va insistir ahir davant Montilla que la posició catalana no pot ser “només determinant sinó que ha de tenir majoria de control”, coincidint amb CiU, mentre criticava l’adjudicació de la terminal Sud com una supeditació a Barajas.

La posició dels republicans va en el mateix sentit que una moció de CiU, impulsada per Felip Puig i Josep Rull, que se sotmetrà avui a votació. Aposta perquè al futur consorci del Prat hi hagi “una posició majoritària i determinant de les institucions catalanes (Generalitat, ens locals i agents econòmics i socials)”. El grup parlamentari d’ERC es mostrava disposat a mitja tarda a donar suport a la moció, encara que el PSC s’hi oposés. No obstant, els republicans preferien en primera instància que el tripartit tot ell s’hi sumés. Puig i Rull van mantenir contactes amb el socialista Roberto Labandera, sense acord, en unes converses a les quals es va afegir el conseller Joaquim Nadal. Els socialistes van donar a entendre que rebutjarien la iniciativa, i van pressionar després ERC perquè al Parlament no es posicioni a favor de la majoria catalana. Els republicans no anunciaran fins avui la seva posició final.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.