Economia

economia

El MIC creix i també ho fa l’impacte econòmic en cada cop més municipis

El MIC (Mediterranean International Cup) Football, el torneig internacional de futbol base que des del 2002 duu milers de jugadors i les seves famílies a la Costa Brava per Setmana Santa, creix any rere any i s’acosta ja als 15 milions d’euros d’impacte econòmic en un àmbit territorial cada cop més ampli. La 23a edició arrancarà dimecres que ve –i s’allargarà fins diumenge– amb un nou rècord de participació: 444 equips inscrits de 44 nacionalitats. Els més de 8.000 jugadors d’entre dotze i dinou anys participants, acompanyats dels tècnics i les seves famílies s’allotjaran en 23 hotels de les zones de Roses, l’Estartit, Platja d’Aro, Palamós i Lloret. L’augment de participants –l’any passat van prendre-hi part 413 equips– fa que s’hagi augmentat el nombre d’hotels, ja que l’any passat es van allotjar en 21 establiments. En total, hi haurà aquest any unes 35.000 pernoctacions, unes 2.000 més que l’any passat. Les dades de l’organització assenyalen que més del 80% dels allotjats són de fora de Catalunya.

L’any passat la Diputació de Girona –que dona suport al torneig perquè considera que gràcies a la seva força mediàtica dinamitza l’economia local, projecta internacionalment la demarcació i la consolida com a destinació turística de primer ordre– va encarregar un estudi que va assenyalar que l’impacte econòmic del torneig havia estat de 14,5 milions d’euros, dels quals 10,8 milions eren d’impacte directe (allotjaments, transports, etc.). La resta (3,7 milions) van ser generats, de manera indirecta, pels impactes mediàtics (televisió i altres mitjans tradicionals, i també per xarxes socials).

Per a aquest any, l’organització no vol fer previsions d’impacte econòmic. Consideren agosarat dir que es faran millors xifres que l’any passat, tot i que per sentit comú, en venir més equips, hauria de ser així. Ja en el nombre de pernoctacions es veu.

Creixement continuat

La xifra d’impacte econòmic de l’estudi del 2024 és significativament superior a la de l’anterior estudi, el 2018, que va ser d’11,5 milions d’euros. I és que el MIC ha anat creixent al llarg de la seva història, tant en participants com en municipis gironins implicats.

Fa deu anys, per exemple, al MIC del 2015 hi van participar poc més de 200 equips que van jugar en 24 camps de 19 municipis gironins. El 2019, l’any abans de la pandèmia, ja eren 364 equips jugant en 47 instal·lacions de 35 municipis. L’any passat es va batre rècords amb 413 equips jugant en 40 municipis. I aquest any es marquen nous màxims i ja són 59 camps de futbol diferents de 43 municipis els que acolliran els 1.092 partits dels 444 equips participants. Els tres nous municipis que s’han sumat aquest any al MIC són Jafre, Palau-saverdera i Riells i Viabrea.

L’impacte del MICFootball, doncs, es va estenent pel territori gironí. A més cal tenir en compte que més enllà de l’àmbit esportiu, els jugadors, tècnics dels equips i famílies realitzen també visites turístiques a punts destacats de la demarcació, compren en zones comercials, assisteixen a actes de Setmana Santa, consumeixen en bars i restaurants... Activitats que, es destaca, en molts casos serveixen com a tastet per a un possible retorn en el futur com a destí turístic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]