Economia

El govern destina 50 milions al nou pla d'ajudes per paliar la crisi

"Tot i que la dada és preocupant, la intensitat del creixement de l'atur està baixant". És l'anàlisi que ha fet la consellera de Treball, Mar Serna, sobre les xifres de desocupació registrades a Catalunya, que al febrer frega ja el mig milió de persones.

En aquest sentit, Serna ha remarcat que al gener l'atur va créixer un 7,7% respecte al mes anterior, mentre que al febrer aquest percentatge se situava en el 5,2%. A més, ha detallat que aquest atur és majoritàriament masculí, de persones amb poca qualificació i del sector de la construcció i els serveis.

Per fer front a aquest context, el govern ha aprovat dues línies d'ajudes encaminades a millorar la formació i recolzar l'emprenedoria i la formació de microempreses. Aquestes ajudes es traduiran en una inversió per part del govern d'un total de 50 milions d'euros.

Així doncs, a partir del pròxim mes de maig el govern posarà en marxa un nou programa per dirigir les persones aturades i de baixa qualificació cap a la formació professional i la formació reglada en sectors de futur com el medi ambient, les energies renovables i la logística, entre d'altres.

Amb tot, segons Serna, 60 instituts d'ensenyament secundari de Catalunya oferiran formació a 6.000 persones en atur, a més de les que ja formen actualment.

Avalar també el circulant
A més, el govern ha aprovat un producte nou per facilitar l'accés al crèdit dels nous projectes de microempreses i emprenedors. Es tracta d'un aval de fins a 100.000 euros, tant en actius fixos con en el 40% del pressupost actiu circulant, que gestionarà Avalis, societat de garantia recíproca dependent de l'administració catalana.

El govern destinarà 37,5 milions d'euros a aquest pla d'ajudes per als emprenedors, que sumaran als 12,8 milions que suposen les iniciatives de suport als autònoms.

En el cas dels autònoms, el govern ofereix un nou producte de subvenció financera per reduir fins a quatre punts el tipus d'interès fixat amb la seva entitat financera. Aquesta iniciativa se sumarà a les que ja van encetar durant el 2008 sobre el finançament per iniciar activitats i la subvenció per als serveis externs que necessiti l'empresa.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

El Camp de Tarragona rep 336 milions d’euros dels fons europeus

Tarragona
GIRONA

Suspenen la Fira de la cervesa i la botiga al carrer de demà per previsió de pluja

GIRONA
economia

Multa de 150 milions a Ryanair, Vueling, Volote i Easyjet per cobrar per l’equipatge de ma

barcelona
economia

Un 30% menys de viatgers a l’abril als allotjaments turístics extrahotelers

Barcelona

Vint-i-una empreses gironines opten als premis Etalentum

GIRONA
unió europea

El TJUE tomba el tram autonòmic de l’impost d’hidrocarburs

barcelona

Les comarques gironines rebran 360 milions d’euros de fons europeus

sant joan les fonts

El sector del suro confia en les darreres pluges per salvar la collita

Girona
Economia

L’IPC repunta tres dècimes al maig fins al 3,6% per l’electricitat i els carburants

barcelona