Economia

L'economia espanyola continua en recessió després del quart trimestre del 2009

El PIB va registrar un descens d'un 0,1% en l'últim tram de l'any passat i acumula un any i mig de contracció

L'economia espanyola no va aconseguir sortir de la recessió en el quart trimestre del 2009, període en què el PIB va caure un 0,1%, mentre que en el conjunt de l'any ho va fer un 3,6%, segons les dades de comptabilitat estatal avançades aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).  Amb aquesta xifra l'economia espanyola ja suma un any i mig de contracció.

La contracció de l'economia estatal en el quart trimestre de l'any passat, del 0,4%, és, en taxes intertrimestrals, dues dècimes inferior a la registrada en el tercer trimestre; un punt menor que la del segon, i 1,5 punts inferior a la del primer, quan el PIB va baixar un 1,6%, moment en què la recessió va arribar al seu punt més alt.

L'INE també destaca que entre l'octubre i el desembre, per segon trimestre consecutiu, l'economia va atenuar la seva contracció en caure nou dècimes menys que en el trimestre anterior (un 3,1% enfront del 4% del tercer trimestre en taxes interanuals) a causa d'una contribució menys negativa de la demanda estatal i de l'aportació positiva del sector exterior.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.