Economia

Gallego adverteix Laietana i Penedès del risc de quedar fora de fusions

El líder de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego, augura importants "turbulències financeres" el 2010

El líder de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego, ha dit aquest dijous que les dues caixes catalanes (Laietana i Penedès) que, de moment, han quedat fora dels processos de fusió, han de prendre una decisió a curt termini, i ha alertat de les dificultats que els pot suposar quedar al marge d'aquest procés.

El secretari general de CCOO a Catalunya ha explicat que a Catalunya "hi ha recorregut per a noves fusions".

Segons Gallego, l'any vinent hi haurà importants "turbulències financeres", amb un increment de la morositat i un possible augment dels tipus d'interès, de manera que es necessiten entitats financeres prou sòlides i potents amb "dimensió i solvència".

Per això, ha dit que les dues úniques caixes que han quedat al marge de les fusions han d'estar situades "al gener al mapa" amb una perspectiva de solvència i dimensió que els permeti atendre les necessitats financeres de persones i empreses i contribuir al desenvolupament social i territorial d'on estan ubicades.

Segons Gallego, en el nou mapa aquestes dues entitats tindran més dificultats soles que si opten per ajuntar-se amb una entitat en la qual poden aconseguir més dimensió.

Gallego ha demanat que l'anàlisi es faci de manera participada amb els representants dels treballadors i permeti garantir que segueixin arrelades en el territori.

El secretari general de CCOO de Catalunya ha insistit que el procés de fusions es fa perquè les entitats "tinguin més dimensió, no menys treballadors", i ha dit que les fusions que s'estan fent "són bastant complementàries" cosa que, d'entrada, facilita la reubicació de les persones i el manteniment de les plantilles.

A més, segons Gallego, l'experiència ha demostrat que el resultat de les fusions són entitats amb més potencial de mercat i amb potencial de creixement de plantilla, així que, "d'entrada, entenem que no sobra gent", ha comentat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.