Economia

Patronal i sindicats tanquen sense acord una nova reunió sobre la reforma laboral

Tot i que CCOO, UGT i la CEOE es comprometen a seguir negociant, la falta d'entesa pot obligar el govern de l'Estat a regular per decret

Els sindicats CCOO i UGT i la patronal CEOE no han aconseguit tampoc aquest dimecres arribar a un acord sobre la reforma laboral, tot i que s'han compromès a seguir negociant. La falta d'entesa entre sindicats i patronal, encara que no hagin trencat les negociacions, amenaça d'exhaurir el termini donat pel govern de l'Estat fins a finals de maig i aboca l'executiu a haver de prendre la iniciativa i adoptar la mesura per decret.

Sindicats i patronal mantenen així les distàncies sobre les posicions respectives. "CCOO i UGT es ratifiquen en la seva voluntat d'acord i seguiran negociant en els pròxims dies", han indicat les mateixes fonts que, d'altra banda, segueixen considerant "necessari i urgent" arribar a un l'acord. Des de la patronal es manté el silenci.

A la reunió d'aquest dimecres han estat presents els màxims dirigents de CCOO, UGT, i CEOE, Ignacio Fernández Toxo, Cándido Méndez i Gerardo Díaz Ferrán, respectivament, però l'alt nivell dels negociadors no s'ha traduït en un acostament de postures.

El ministre de Treball i Immigració, Celestino Corbacho, havia manifestat al matí la seva confiança que la reunió podria propiciar "avenços importants" i, en concret, ha expressat el seu desig que "com a mínim" pugui "desencallar-se" l'escull sobre els "temes contractuals".

També, la vicepresidenta segona i ministra d'Economia i Hisenda, Elena Salgado, ha insistit que el govern de l'Estat "està decidit" a impulsar una reforma laboral que permeti millorar la competitivitat de l'economia espanyola, ja que es tracta de la reforma que "més pot" contribuir al creixement del país.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.