Economia

Puigcercós crida a respondre al TC amb la consulta del 25-A

El líder d’Esquerra apunta contra Zapatero pel fiasco de la sentència i l’acusa de “rifar-se” de Montilla, Mas i de tots els catalans en tot el procés estatutari

El líder d’Esquerra, Joan Puigcercós, va reclamar ahir una “resposta contundent” de la societat catalana al Tribunal Constitucional a través de les consultes populars sobiranistes de diumenge vinent, pel fiasco que suposa el bloqueig de la sentència de l’Estatut, del qual coresponsabilitza el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero.

Puigcercós sosté que “cal una resposta” que demostri que “allò que vol una part important de la societat catalana no cap a la Constitució espanyola”, per la qual cosa “s’ha de crear una nova legalitat”, i afirma que la nova tongada de consultes sobiranistes del 25-A “és una bona oportunitat per demostrar-ho”. El cap de files republicà va apuntar molt directament contra Rodríguez Zapatero per la situació en què es troba l’Estatut al TC i va afirmar que el fet que el president espanyol s’hagi desentès de la sentència, ara en mans del sector conservador del tribunal, és una prova més que “s’ha rifat de Montilla, de Mas, dels que van votar sí a l’Estatut i de tots els altres catalans” en tot el procés estatutari i que “se’ls rifa de nou” en no renovar el TC.

Puigcercós va reiterar que ERC no s’oposarà a cap resolució per aconseguir la renovació del TC, però es mostra escèptic. Manté la disposició d’Esquerra a respondre unitàriament a la sentència quan arribi, i va advertir que “serà encara més dura” que la que havia preparat el sector progressista del TC, que va ser rebutjada divendres passat en decidir no emetre cap sentència.

Segons Puigcercós, “els partits que van avalar el pacte estatutari amb el president espanyol –CiU, PSC i ICV– volen evidenciar la preocupació lògica davant el fet que Zapatero no ha complert la paraula, s’ha desentès del tema i l’ha deixat en mans del sector conservador”. Sosté que el PSC “ha de fer una reflexió, perquè quan els seus dirigents proposen coses raonables, com forçar la renovació del TC, queda clara la resposta negativa del PSOE i del govern espanyol”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.