Economia

Discret relleu a la secretaria d'Estat d'Economia

L'exprofessor de l'IESE José Manuel Campa relleva David Vegara després de cinc anys com a mà dreta de Solbes

"Estic segura que estaràs a l'alçada del desafiament". Amb aquest acte de fe rebia Elena Salgado ahir el seu nou secretari d'Estat d'Economia, José Manuel Campa, que relleva David Vegara després de cinc anys com a mà dreta de Solbes. En un acte de traspàs de cartera "senzill i auster", com va recalcar la vicepresidenta econòmica, un Campa visiblement aclaparat per l'expectació que desperta fora de les aules de l'IESE es va limitar a prometre el càrrec i al final va optar per guardar un silenci total.

Definit com un "economista brillant" per Salgado, el secretari d'Estat d'Economia és conscient que arriba a un ministeri per a ell desconegut però en què tothom coneix les seves receptes contra la crisi. Fa un mes, Campa i 99 economistes més firmaven un manifest crític amb Rodríguez Zapatero en el qual reclamaven una profunda reforma laboral per enterrar un sistema contractual d'"extrema rigidesa". La recepta: eliminar contractes temporals i crear un únic contracte indefinit amb una indemnització que augmenti de 10 dies per any treballat en l'inici a 36 dies quan el treballador suma deu anys contractat.

Entre els assistents a la presa de possessió, significativament, no hi havia ni un sol sindicalista i sí el líder de la patronal bancària AEB, Miguel Martín, l'excervell econòmic de Moncloa i cap del lobby constructor Seopan, David Taguas, i Luis del Rivero (Sacyr). "Esperem que no tinguin eco al govern les mesures del seu manifest", implorava el líder d'IU, Cayo Lara. Exercia de padrí el ministre d'Indústria, Miguel Sebastián.

Fins i tot el cessat Vegara es va solidaritzar amb el seu substitut quan el veia presoner del núvol de periodistes que volia saber si el Campa alt càrrec de l'Estat pensa igual que el Campa catedràtic. "Ho farà fenomenal", el va lloar emportant-se'l i evitant-li així el tràngol de dir si aplicarà ja com a mà dreta de Salgado el que fa un mes firmava com a professor.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.