Economia

Suspesa la tractorada d'aquest dissabte a Oliana perquè s'han aturat les expropiacions

Estava previst que entre vint i vint-i-cinc tractors tallessin la circulació de l'entrada sud a l'Alt Urgell

Per aquest dissabte hi havia convocat un tall de trànsit a la carretera C-14, convocat pels regants d'Oliana. Estava previst que entre vint i vint-i-cinc tractors tallessin la circulació de l'entrada sud a l'Alt Urgell.

La protesta venia motivada per les expropiacions forçoses que la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) estava tramitant i que havia notificat als pagesos a mitjans de novembre.

La CHE però, ha decidit finalment no expropiar els terrenys, després d'una reunió mantinguda divendres a la tarda entre l'alcalde d'Oliana, Antoni Vilaginés i el president de la confederació, Rafael Romeo.

Els terrenys afectats són a la zona de la cua del pantà de Rialb i el seu destí és no ser inundats, perquè el projecte preveu la creació d'un mur i l'elevació d'aquests terrenys.

La CHE té previst, però, pel proper any, omplir a la cota màxima almenys durant dos mesos i aquest mur encara no estarà construït, amb la qual cosa es preveu que aquests terrenys s'inundin temporalment. Per aquest motiu la CHE volia efectuar aquestes expropiacions temporals a les quals els pagesos s'oposaven.

Els pagesos demanaven una inundació temporal d'aquests terrenys -unes trenta hectàrees-mentre no es realitzin les mesures de protecció de l'Horta, i al haver-los concedit la petició, s'han fet enrere en la seva protesta.

El que sí han fet, en canvi, ha estat redactar un document en el que queda constància escrita del compromís al qual van arribar l'alcalde i el president de la CHE, document que ha signat Vilaginés.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.