Economia

La intervenció de Caja Castilla-la Mancha fa caure la borsa espanyola

La borsa espanyola ha caigut un 4,12% aquest dilluns. Ha estat la tercera pitjor caiguda de l'any, marcada per la intervenció de Caja Castilla-la Mancha i causada pel retrocés de la banca i per la por dels inversors, que temen una cascada d'intervencions públiques en entitats financeres, tant a Europa com als Estats Units. I és que, el secretari del Tresor nord-americà, Timothy Geithner, havia comentat el diumenge que pot haver més bancs al seu país que necessitin ajudes públiques.

La borsa espanyola ha començat la sessió amb pèrdues superiors al 2%, afectat per la caiguda del 1,9% de Wall Street el divendres i per la reculada de les places europees. A part de la intervenció a Caja Castilla-la Mancha, la baixada borsària ha estat determinada per les pèrdues de 5.460 milions de Hypo Real State i la compra per l'Estat alemany del 8,7% del seu capital.

Amb la pressió del sector financer i la dimissió del president de General Motors, Richard Wagoner, després del rebuig de l'autoritats nord-americanes al pla de reestructuració presentat per la companyia, la borsa ha incrementat la caiguda.

El principal indicador de la borsa espanyola, l'Ibex-35, ha cedit 326,50 punts, fins a 7.601,10 unitats. Les pèrdues anuals del selectiu espanyol augmenten així fins al 17,34%.

Pèrdues a Europa
A Europa, amb l'euro a 1,313 dòlars, poc abans del tancament, París perdia el 3,89%; l'índex Euro Stoxx 50, el 4,75%; Frankfurt, el 4,81%; Milà, el 6,57%, i Londres, el 2,97%.

Tots els grans valors han baixat: Banc Santander, el 7,68%; BBVA, el 7,74%; Telefónica, el 1,60%; Repsol YPF, el 4,14%, i Iberdrola, el 5,16%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.