Reclamen que la maduixa del Maresme tingui un lloc entre els productes de qualitat

La maduixa del Maresme va ser reivindicada ahir com a producte de gran qualitat, d'un gust i una aroma peculiars i amb el gran repte de ser reconeguda pel gran públic. La presentació de la VI Diada de la Maduixa de la Vallalta ahir a Sant Pol de Mar va tornar a reunir en una mateixa taula les administracions responsables de la cita i dos representants del sector de la pagesia i de la restauració. En aquest últim cas, es va aconseguir sense gaires problemes la complicitat de la reconeguda cuinera Carme Ruscalleda.

La diada promociona en un mateix paquet totes les activitats vinculades a la maduixa que durant el maig realitzen els municipis de Sant Pol, Sant Cebrià, Sant Iscle, Arenys de Munt i Canet de Mar. Tots vinculen el producte autòcton a manifestacions tan diverses com ara fires i jornades gastronòmiques on, aquest any, prenen part una quarantena d'establiments de restauració.

Els alcaldes de Sant Cebrià, Jaume Borrell (CiU); Sant Pol, Manuel Mombiela (CiU), i Arenys de Munt, Carles Mora (AM2000), van destacar la necessitat de continuar apostant pels productes de la terra autòctons i van ressaltar el gran esforç que hi dediquen els pagesos que conreen la maduixa del Maresme gairebé de manera artesanal. Jaume Borrell, a més, va reflexionar sobre un hipotètic retorn al conreu de la terra de gent que ha perdut la feina per la crisi. El pagès Josep Pla va esmentar les dificultats de tirar endavant les explotacions, però alhora el reconeixement dels compradors quan descobreixen la diferència entre aquest fruit i el que arriba d'altres parts de l'Estat. Per la cuinera Carme Ruscalleda, el preu més elevat de la maduixa de la comarca no ha de ser un impediment perquè aquesta acabi trobant un lloc a la taula de les llars maresmenques. «Tots som hereus d'un producte diferent, i si arriba a desaparèixer tots també en serem responsables», va assenyalar la restauradora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

El PIB de Barcelona supera per primera vegada els 100.000 milions

Barcelona

Les empreses d’ambulàncies s'enfronten al concurs més important

Barcelona
Javier Peña,
director de l’Escola Universitària de Disseny Elisava

“El disseny ha de posar l’usuari al centre, i aquest és avui el planeta”

Barcelona
Jaume Vilanova
President delegat del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya a Girona

“Amb un gestor administratiu el resultat obtingut serà el més beneficiós possible per al contribuent”

Quines són les grans empreses que atenen les urgències a Catalunya?

barcelona

365 Obrador vol captar altres públics amb noves marques

Barcelona

Datarmony inicia l’expansió internacional a Xile

Barcelona

El debat per internalitzar el servei, en suspens

barcelona
economia

Pacte a Freixenet per l’ERTO que afecta 615 treballadors

barcelona