Economia

Els treballadors de l'empresa Tyco protesten contra l'acomiadament de 213 persones

Crisi

Una cinquantena de treballadors de la planta de Berga de l'empresa Tyco estan concentrats aquest mati de dilluns davant la seu de la Unió Patronal Metal·lúrgica de Barcelona, on la direcció de l'empresa i els membres del comitè d'empresa estan negociant les condicions del tancament de la planta de Berga i l'acomiadament d'un total de 213 treballadors a Catalunya.

La direcció de l'empresa ha donat un ultimàtum als treballadors perquè aquest dilluns sigui la darrera i definitiva oportunitat a la negociació. Mentre l'empresa ofereix 45 dies d'indemnització per any treballat els treballadors reclamen 70 dies perquè la direcció vol tancar tot i acumular beneficis.

Els membres del comitè d'empresa del sector de l'automoció han manifestat el seu desacord amb el tancament de la unitat productiva de Berga, atès que és una planta que registra beneficis. Tanmateix, la representació sindical denúncia que la intenció de la direcció únicament es justifica per deslocalitzar la producció a Txèquia, per raons de costos laborals.

Els plans d'acomiadament de la direcció de Tyco passen pel tancament i acomiadament dels 121 treballadors de la planta de Berga, 69 dels 389 que hi ha a les instal·lacions de Montcada i 23 dels 123 empleats que hi ha a les oficines del carrer Muntaner de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.