Economia

El fàrmac antitumoral Yondelis estarà a disposició dels pacients a partir del 2 de gener

El fàrmac Yondelis, desenvolupat per Pharmamar, filial de Zeltia, estarà a disposició dels pacients de l'Estat a partir del 2 de gener, segons fonts de la companyia.

El fàrmac, del qual es beneficiaran els pacients afectats amb sarcoma de teixits tous en fase avançada en què ha fracassat la medicació convencional, serà reemborsat en un cent per cent per Sanitat.

25.000 € per tractament
Yondelis es distribueix de forma exclusiva als hospitals i té un cost d'uns 5.050 €. Cada pacient rep com a mitjana cinc cicles, que fan un total d'uns 25.000 € per tractament.

Les vendes que Pharmamar aconseguirà amb Yondelis, del qual es podrien beneficiar uns 4.000 pacients a tot Europa, es calculen, segons la companyia, en uns cent milions d'euros, xifra que es multiplicaria per tres en cas que se n'aprovés la indicació per a tumors d'ovari l'any 2010.

Autorització per a la venda a l'Estat espanyol
El medicament ha completat l'últim tràmit per a la seva venda a l'Estat espanyol en ser autoritzat pel ministeri de Sanitat, com ha informat avui la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). El setembre passat es va aprovar la comercialització per part de la Comissió Europea, dos mesos després que l'Agència Europea del Medicament hi donés el vistiplau.
El principi actiu de Yondelis, nom de la marca comercial, és la trabectedina i la venda fora d'Europa es farà en col·laboració amb la companyia nord-americana Johnson&Johnson Pharmaceutical Research & Development.

Sarcoma
Els sarcomes de teixits tous són un grup de tumors que s'originen en el greix, músculs, nervis, tendons, sang i vasos limfàtics, que són teixits que connecten, sostenen i envolten altres parts de l'organisme i dels quals existeixen més de 50 tipus diferents de tumors.

Cada any es diagnostiquen aproximadament 15.000 casos nous a la Unió Europea i, d'aquests, uns 1.300 a l'Estat espanyol.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.