Economia

Els sindicats portaran als tribunals la retallada de sous que prepara Zapatero per als funcionaris

Creuen que el decret que aprovarà el consell de ministres vulnera el conveni col·lectiu i el que està establert a la llei dels pressupostos generals de l'Estat

Els sindicats UGT, CCOO i CSI-CSIF presentaran un recurs judicial contra la retallada de sous dels funcionaris i  empleats públics que preveu el decret llei que ha d'aprovar aquest dijous el govern espanyol.

Segons els dirigents de les federacions de serveis públics de la UGT, Julio Lacuerda, i de CCOO, Enrique Fossoul, la mesura de l'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero es pot impugnar als tribunals perquè vulnera  l'acord de negociació col·lectiva de la funció pública dels anys 2010-2012, a més del capítol 1 dels pressupostos generals de l'Estat, que defineixen el sector públic i el règim laboral.

Segons Lacuerda, la UGT ha comprovat amb diversos juristes que "hi ha raons fonamentades" per presentar un recurs judicial contra aquesta mesura que, a més, podria ser inconstitucional perquè pretén que la retallada sigui retroactiva, fet que no es preveu en l'ordenament jurídic espanyol i que seria la primera vegada que es produeix.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.