Economia

Els anticementiri irrompran avui en la Festa de la Rosa

Volen entregar a Zapatero una petició perquè descarti definitivament Ascó

ICV desconfia del govern espanyol i el PP lamenta que es perdi el projecte

La Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya no se sent satisfeta pel fet que Zarra sigui el candidat més apte per a rebre el magatzem de residus, segons l'informe tècnic presentat divendres al govern, i ahir va anunciar que avui, juntament amb el grup opositor Veïns d'Ascó, assistiran a la Festa de la Rosa del PSC a Gavà per exigir directament al president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que respecti la decisió del Parlament i de les institucions catalanes i retiri “definitivament” la candidatura riberenca, ja que no es dóna el consens a què han apel·lat el Congrés i del Senat. Un autocar portarà els contraris al cementiri des de la Torre de l'Espanyol, passant per Vinebre, Móra i Falset, fins a Gavà.

Silenci de Montilla

L'acte al Baix Llobregat també podria ser una bona oportunitat per escoltar la reacció del primer secretari del PSC i president de la Generalitat, José Montilla, ja que el govern, més enllà de les declaracions del delegat de l'Ebre, ha preferit guardar silenci.

Per la seva banda, la prudència s'ha instal·lat en les files d'ICV a les Terres de l'Ebre després de l'anunci, ahir, dels resultats de l'informe tècnic. El màxim dirigent del partit a l'Ebre, Jaume Forcadell, va assegurar que en les seves files es manté l'escepticisme tot esperant la decisió definitiva del govern estatal, que està previst que es produeixi el divendres vinent. “Ho rebem amb desconfiança i prudència. El govern estatal ha improvisat molt, darrerament, i pot passar qualsevol cosa”, va reconèixer Forcadell, el qual, amb tot, va dir que “serà difícil justificar que s'esculli un altre lloc que no sigui el més valorat tècnicament”.

El responsable d'ICV a les Terres de l'Ebre va subratllar que continuaran “atents” a les notícies que es produiran en els propers dies amb l'objectiu de “defensar els interessos del territori”. Tot i això, la formació es mostra contrària al fet que el govern espanyol posi en marxa el projecte de cementiri nuclear quan encara es desconeix la data de tancament de les centrals nuclears.

Des de les files del PP, però, sí que es dóna per fet que el projecte de magatzem nuclear es farà fora de Catalunya i lamenten que, per motius “polítics”, s'hagi deixat perdre aquest projecte. “Hem recollit el que hem sembrat, és el que el Parlament va dir en la moció que es va aprovar en contra de la seva instal·lació a tot el territori de Catalunya”, va destacar el diputat del PP al Parlament, Rafel Luna. El popular va subratllar que els dos reactors nuclears que “han donat vida a Ascó” tenen una vida finita, i que, quan aquests tanquin no se sap quina “alternativa econòmica hi haurà”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona