Economia

SEGARRA-GARRIGUES

Comença l'expropiació urgent del sòl del canal Segarra-

El Govern ha aprovat aquest dimarts declarar urgent l'expropiació dels terrenys afectats per fer-hi obres de la xarxa de distribució de regadiu del canal Segarra-Garrigues. L'ocupació urgent permetrà duu a terme diverses obres de la xarxa primària a diferents zones de les Garrigues. Així mateix, es declara l'empresa pública Reg Sistema Segarra-Garrigues, SAU, beneficiària de les expropiacions dels projectes. La construcció d'aquestes infraestructures pretén preparar aquestes zones de secà per a la futura arribada del reg, que afectarà una superfície d'unes 9.335 hectàrees. Aquesta superfície abasta els termes municipals de Castelldans, Juneda, les Borges Blanques, Cervià de les Garrigues, Juncosa, el Cogul, l'Albagés, l'Albi, la Pobla de Cérvoles, Puigverd de Lleida, Artesa de Lleida, Aspa, Alcanó, Granyena de les Garrigues, el Soleràs, la Granadella, i els Torms. Les noves infraestructures respecten les zones ZEPA i els criteris mediambientals demanats per la Comissió Europea.

Un dels projectes consisteix en l'execució de les obres de la xarxa primària de distribució a les Borges Blanques, que preveu fer la canonada de connexió amb el canal principal, dues basses reguladores, una estació de bombament per subministrar aigua a dos sectors de la zona, i les canonades de connexió i desguàs entre les basses reguladores i l'estació de bombament d'aigua.

Un segon projecte que es durà a terme són les obres de la xarxa primària als termes municipals de Juneda, Cervià de les Garrigues, les Borges Blanques i l'Albi, també a la comarca de les Garrigues. En concret, es faran dues basses de regulació i les canonades de conducció entre aquestes i l'estació de bombament. Un dels altres projectes afecta als termes municipals de l'Albagés, el Soleràs, Juncosa, i els Torms i consisteix a construir canonades d'impulsió i una estació de bombament.

D'altra banda, hi ha obres previstes als termes municipals de l'Albagés i Castelldans, que consisteixen en la construcció de dues canonades que connectaran amb l'estació de bombament. En aquest cas s'ha arribat a un acord amb tots els titulars dels béns i/o drets afectats d'acord amb l'article 24 de la Llei d'expropiació forçosa, sense la necessitat d'iniciar el procediment d'expropiació pel tràmit d'urgència previst en l'article 52 de la mateixa Llei.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La Cambra de Barcelona alerta dels dèficits “clau” de l’economia que afecten el benestar dels ciutadans

barcelona

Mònica Roca veu “bé” però “curiós” el pacte de les patronals per a la Cambra de Barcelona

barcelona

Comencen a sortir els primers vehicles elèctrics de Silence a la Zona Franca

barcelona

Indcar, d’Arbúcies, farà proves a Barcelona amb un nou minibús 100% elèctric

ARBÚCIES
economia

L’OCDE eleva la previsió de creixement per a l’Estat espanyol fins al 2,1% aquest any

barcelona

Llista unitària de Foment i Pimec per a les eleccions a la Cambra de Barcelona

barcelona

Invertir en projectes de l’economia real a partir de 10.000 euros

5G Ventures tanca una ronda d’inversió d’1 milió d’euros i accelera el creixement

Barcelona

La Comissió Europea insta a no prorrogar la intervenció en el mercat energètic

Barcelona