Economia

finances municipals

Bloqueig econòmic a Roda de Berà

El govern, en minoria, no ha pogut aprovar dos plans de sanejament per pagar un milió en factures pendents

A Roda de Berà (Tarragonès) diferents proveïdors i empreses hauran de continuar fent un exercici de paciència. Per segon cop en aquest mandat, l'equip de govern municipal del PSC (que es manté en una extrema minoria de quatre regidors en un consistori d'onze des de fa més d'un any) no ha pogut tirar endavant un pla de sanejament per tal de corregir el pou en què les finances municipals van caure entre els anys 2008 i 2009. Com a conseqüència, continuarà arrossegant un llegat poc amable: 978.423 euros en factures pendents de pagar des del 2007, majoritàriament corresponents a inversions.

Si ara fa un any l'executiu local va proposar com a sortida a la crisi municipal una retallada de plantilla que va quedar frustrada, la setmana passada va tornar a plantejar un nou pla de sanejament, basat en aquest cas en la contractació de dos crèdits per valor d'1,6 milions. A més, es refinançava la resta de deute pendent d'amortitzar.

La proposta, però, va tornar a quedar en via morta després que l'oposició majoritària (CiU i una regidora no adscrita) hi votessin en contra. “No podem votar a favor de demanar uns crèdits per pagar unes factures que estan sense justificar. Se'ns faria responsables d'una gestió nefasta”, va criticar el portaveu de CiU i exalcalde, Pere Compte, que reclama una auditoria “seriosa” . El regidor d'Hisenda, José Luis Moreno (PSC), defensa, però, que tan sols dues d'aquestes factures no tenen justificació, i que la resta són despeses que no tenien consignació al pressupost.

Amb aquest nou bloqueig, des del govern municipal es mostren tranquil·litzadors. “Podem pagar el manteniment de l'Ajuntament, les nòmines i els proveïdors urgents. Era una millora per pagar abans”, va ressaltar Moreno. Això sí, no deixa de fer evident la peculiar situació del consistori, l'únic català que s'ha plantejat seriosament un expedient de regulació d'ocupació (ara descartat) i que ja pràcticament renuncia a poder aprovar un nou pressupost municipal. El darrer es va aprovar el 2008, i està impugnat per CiU davant del TSJC.

Tant una banda com l'altra coincideixen a atribuir a l'ambient preelectoral l'anomalia. Molts ja esperen al maig vinent perquè torni la normalitat a l'Ajuntament de Roda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La farmacèutica Esteve inverteix 100 milions en una nova planta a Celrà

CELRÂ
economia

Cinquanta contribuents sumen un deute amb la Hisenda catalana de més de 83 milions

barcelona
economia

Criteria dobla la seva participació a Telefónica amb l’objectiu de ser el seu primer accionista

barcelona
EMPRESA

Scalpers obre avui les portes d’un nou ‘outlet’ a Llagostera

LLAGOSTERA

El càmping la Ballena Alegre vol ser referent de turisme regeneratiu

SANT PERE PESCADOR
Transport

Air China torna a connectar Barcelona amb Xangai

Barcelona
ECONOMIA

L’enogastronomia, el més valorat pels turistes del Maresme

Mataró
ECONOMIA

Matadepera té l’índex socioeconòmic més alt dels municipis de més de 500 habitants

Barcelona

El mercat d’Olot convertirà les minves de les parades en salses i brous

OLOT