Economia

santa susanna

L'Ajuntament aconsegueix un crèdit per poder pagar obres pendents del 2004

Tanca un acord amb l'Institut Català de Finances de 927.000 euros per fer net del camp de futbol, la passera de l'N-II i el Pla de Dinamització Turística

L'Ajuntament de Santa Susanna ha suat sang per poder eixugar els deutes pendents amb les empreses adjudicatàries de la construcció del camp de futbol, la passera per sobre la carretera N-II i de la creació del Pla de Dinamització Turística. Finalment, i després d'una dura negociació entre l'alcalde, Josep Monreal i els responsables de l'Institut Català de Finances (ICF), primer el conseller delegat Josep Maria Ayala i posteriorment Miquel Salazar, fa pocs dies que s'ha signat un conveni entre les dues institucions. La quantitat: un crèdit de 927.000 euros a retornar en quinze anys per fer net d'unes obres que en el seu moment van ser molt celebrades, però que no havien estat resoltes econòmicament.

Josep Monreal (CiU) no amaga la seva satisfacció davant un conveni “que ha permès pagar allò que es devia a la quarantena de proveïdors que durant cinc anys han tingut la paciència d'esperar i de no reclamar-nos els interessos de demora”. Amb l'acord, l'ICF ingressa els diners directament als proveïdors de l'Ajuntament. Aquest pas forma part del pla de sanejament aprovat pel consistori el 2007 de 2,6 milions d'euros. L'Ajuntament de Santa Susanna té un deute formalitzat amb les entitats bancàries de prop d'11 milions d'euros. Un fet que el condiciona severament a l'hora d'invertir. “La nostra capacitat d'inversió ara per ara és zero”, apunta l'alcalde.

LA XIFRA

927.000
euros
és el crèdit concedit a l'Ajuntament de Santa Susanna per part de l'Institut Català de Finances

LA XIFRA

10,9
milions d'euros
és el deute del consistori susannenc formalitzat amb les diferents entitats bancàries

Una auditoria que és a punt d'adjudicar-se

Entre les mesures plantejades en el sí de l'Ajuntament –a instàncies del principal grup de l'oposició, el PSC– hi ha la posada en marxa d'una auditoria dels comptes municipals que englobarà part dels anys en què Joan Campolier va ser alcalde –hi va entrar el 1976–. L'objectiu, segons defensa Monreal és “analitzar la situació real i buscar-hi solucions”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

El Sabadell demana més concreció a l’oferta de compra del BBVA

barcelona

Pronovias redueix l’ERO a 64 persones i evita la vaga

Barcelona
economia

El TJUE avala la macrodemanda contra cent bancs per les clàusules sòl

barcelona
economia

L’Ajuntament comprarà un edifici al Raval per destinar 8 pisos al lloguer social

Barcelona
economia

El CTESC alerta que l’habitatge és el “principal problema social” i exigeixen accions “imaginatives”

barcelona
economia

Lleida-Alguaire estrena un node 5G per millorar la cobertura i la connectivitat de les empreses

Alguaire
economia

Catalunya supera per primer cop els dos milions de turistes estrangers en un mes de maig

barcelona

Refundar: família empresària Fisas-Guixà

conseller de famílies empresàries

Girona assoleix un nou rècord d’ocupació aquest juny

girona