Economia

TORTOSA

Es manifesten 500 persones

Unes 500 persones es van concentrar ahir al migdia a la plaça del Mercat de Tortosa per rebutjar la reforma laboral. “El model de reforma laboral no va en la línia del model que necessitem a les Terres de l'Ebre, on cal un canvi de model productiu”, va dir el secretari general de CCOO a les Terres de l'Ebre, Josep Casadó. Els tres sindicats convocants de la vaga general, CCOO, la UGT i la USOC, van valorar molt positivament el seguiment de la vaga a les comarques ebrenques. Així, segons els sindicats, un 80% de les indústries i un 50% dels serveis públics van secundar la jornada de vaga general. “Plàstics Castellà, la nuclear, els polígons Valldepins i Baix Ebre, així com els comerços de Tortosa han aturat l'activitat”, va manifestar el secretari general de la UGT a l'Ebre, Wifredo Miró. “Tortosa està aturada”, va afegir el secretari general de la USOC a les Terres de l'Ebre, David Queralt. Una aturada, però, que es va limitar al matí.

La concentració va acabar amb una manifestació improvisada que va passar per davant dels serveis territorials de Treball i que va finalitzar davant la delegació del govern. “Volem sindicats més combatius”, és una de les consignes que cridaven els manifestants, que van qualificar el govern de Zapatero de “titella de la banca”. “D'aquí a dos dies m'acomiadaran de la feina només per haver-me posat en contacte amb un representant sindical”, va denunciar indignada una treballadora de l'empresa Aqua de Móra d'Ebre, que ahir va exercir el dret de vaga.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.