Economia

Dia feiner en un ajuntament mitjà

A l'Ajuntament de Mollerussa pràcticament ningú va seguir la vaga

El comitè d'empresa, d'UGT i CCOO, no estava d'acord amb la convocatòria, però va convidar sindicalistes de Lleida per explicar-la

El seguiment de la vaga als ajuntaments ha estat fluix si fem cas de les dades que va difondre el govern de l'Estat: un 12% de treballadors de l'administració local van deixar d'anar-hi. Però el que surt fora de qualsevol estadística és el que va passar ahir a l'Ajuntament de Mollerussa. A la capital del Pla d'Urgell ahir no van fer vaga ni els delegats del comitè d'empresa, que tot i formar part de llistes de CCOO i UGT van dir als seus companys que ells no eren partidaris de la vaga.

Al migdia, els serveis de personal de l'Ajuntament no tenien constància de cap treballador en vaga. Un zero per cent de seguiment. Tothom era al seu lloc. A la piscina municipal i a la biblioteca no paraven de sonar els telèfons. “Que obren avui?” “Sí, i tant”. L'alcaldessa, Teresa Ginestà, feia una jornada absolutament normal i es felicitava de la tranquil·litat amb què es desenvolupava la vaga al municipi, tant a dintre com a fora de les oficines municipals.

Sí que tenia constància d'un parell de treballadors en vaga la presidenta del comitè d'empresa del consistori, Cristina Simon. “Estem en contra de la reforma laboral i de les retallades”, explicava Simon, “però creiem que en plena crisi econòmica la vaga a qui beneficia és a la patronal, justifica la incapacitat de diàleg dels nostres representants i fa passar la responsabilitat d'això als treballadors”.

Simon va veure ahir confirmat això en veure el que va passar als polígons industrials de Mollerussa: les grans empreses van aprofitar la vaga per donar festa als treballadors a canvi de fer-los treballar més endavant en un dia de vacances.

Això sí: malgrat el seu rebuig a la vaga, els delegats sindicals del consistori havien muntat els dies previs una assemblea per informar. A part de la posició del comitè, un enllaç sindical de CCOO i UGT enviat des de Lleida va intentar convèncer els treballadors. Sense gaire èxit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.