Economia

Cinc constructores de Barcelona, Girona i Lleida en creen una de nova per captar obra pública

Quatuor Infraestructures i Concessions vol entrar en el mercat de les concessions

Les empreses associades són Emcofa (amb seu a Igualada), Excover (de Sant Cugat del Vallès), Àrids Romà (de Miralcamp, al Pla d'Urgell), Rubau Tarrés (Verges, Baix Empordà) i Vicsan (Torredembarra, Tarragonès). Plegades van crear a primers de mes la nova societat Quatuor Infraestructures i Concessions amb l'objectiu de participar activament en el mercat de les concessions a Catalunya. És previst que la nova societat –que des de la seva creació encara no ha aspirat a cap concurs– construirà i gestionarà infraestructures finançant-les a través del pagament per disponibilitat, el peatge directe o el peatge a l'ombra i té la voluntat de gestionar edificacions públiques fent servir diverses fórmules de col·laboració publicoprivada, com la concessió o l'explotació de drets de superfície, entre d'altres.

«La intenció és aspirar amb una major seguretat a projectes que, per si mateixos, aquestes empreses ni s'imaginaven perquè, en un concurs, els podria superar fàcilment una de les grans companyies que opera al país», segons explicava ahir un portaveu de la nova societat. A curt termini, Quatuor s'ha fixat com a objectiu licitar en el mercat de concessions d'infraestructures de transports (viàries, ferroviàries, portuàries i aeroportuàries) i d'equipaments i edificis públics a Catalunya. «Gràcies a les sinergies que permeten la col·laboració de les empreses fundadores, la nova companyia es prepara per afrontar amb èxit aquest sector imprescindible per al desenvolupament en el context econòmic actual i amb la clara vocació de convertir-se en una empresa de referència en aquest àmbit», segons explicava en un comunicat.

Gestió de l'obra pública

L'activitat de Quatuor Infraestructures i Concessions se centrarà en la construcció, gestió, operació, explotació i manteniment d'edificis i equipaments públics, sigui hospitals, centres penitenciaris, jutjats, escoles o comissaries de policia, i ho farà tant en règim de concessió com a través de la constitució d'un dret de superfície. De la mateixa manera, té previst gestionar la construcció, gestió, operació i explotació de tot tipus d'infraestructures de transport.

El consell d'administració de la nova societat està format per Marcel Romà (Àrids Romà), Valentí Solé (Emcofa), Joan Mozo (Rubau Tarrés), José Pablo Rodríguez-Marín Sastre (Excover) i Jordi Virgil (Vicsan).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida
economia

La Generalitat assegura que s’han resolt més de la meitat dels fons europeus

barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

L’Ajuntament reconeixerà el teixit empresarial del municipi

CASSÀ DE LA SELVA
economia

El barril de Brent baixa dels 90 dòlars tot i la tensió a l’Orient Mitjà

barcelona