Economia

hisenda

Premià de Mar congela l'IBI, però alerta d'una pujada dels impostos l'any 2012

El govern local opta per no tocar la recaptació, però assegura que la situació és complicada i que caldrà revisar el cadastre properament

En un moment d'estretors econòmiques, molts ajuntaments han optat per no apujar els impostos municipals. És el cas de Premià de Mar, que dimecres va aprovar les ordenances fiscals que congelen l'impost de béns immobles (IBI), que representa la principal font d'ingressos municipal. Aquest any, concretament, ha suposat prop del 60% de la recaptació del consistori. El govern local va aprovar la mesura, que també preveu no apujar altres rebuts com ara el de l'impost de vehicles o la taxa de les escombraries. Els únics impostos que augmentaran l'any 2011 seran l'IAE –que només el paguen un centenar d'empreses que facturen més d'un milió d'euros anual– i la taxa d'ocupació de via pública, que grava les terrasses dels bars i els guals, i que s'incrementa en un 5%.

El primer tinent d'alcalde i regidor de Serveis Econòmics, Miquel Àngel Méndez (CiU) va explicar que la voluntat és “no afectar més les butxaques dels veïns”, però posteriorment, fent referència a la difícil situació econòmica que pateixen els ajuntaments, va pronosticar un augment dels impostos per al 2012. Per tant, és molt possible que, d'aquí a un any, el govern sortint de les eleccions municipals del proper maig hagi d'abordar la revisió del cadastre, cosa que afectarà indefectiblement un increment del rebut de l'IBI.

A Premià de Dalt, l'IPC

El municipi veí, Premià de Dalt, en canvi, sí que encareix el rebut de l'IBI. Ho fa però, a l'entorn d'un 2%, prenent com a referència l'IPC interanual del mes d'agost. La resta d'impostos també creixen en relació amb la inflació amb l'excepció d'aquells que graven una activitat econòmica, com ara l'IAE o l'impost de construccions, que resten immòbils. “Gràcies al pla d'austeritat que es va elaborar el 2008, ara podem contenir la pressió fiscal”, assegura Josep Triadó, regidor d'Hisenda de l'Ajuntament de Premià de Dalt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SALT

Commerzbank posa a la venda l’Espai Gironès per 140 milions d’euros

SALT
economia

Es preveu una campanya de fruita de pinyol “correcta” tot i una caiguda de la producció

Lleida
ECONOMIA

La Xina reaviva la guerra comercial amb la UE amb una investigació antidúmping

BARCELONA

Les botigues de les zones més turístiques ja poden obrir els diumenges

Barcelona

Circuits en funcionament

L’Hospitalet de Llobregat

Fer obsolet el residu

Barcelona
Mar Reguant
Economista i premi nacional de recerca al talent jove de la FCRI

“L’energia barata ja hi és, però cal repartir millor els beneficis”

Barcelona

Casa Jové celebra 150 anys amb l’entrada a Tarragona

Barcelona

Recreacions virtuals de cors perquè els cardiòlegs assagin

Barcelona