TERRA aLTA
La DO vendrà un vi fet amb garnatxa blanca al 100%
La producció de raïm es redueix un 25% aquesta campanya i es quedarà en uns 30 milions de quilos
En dos anys s'han arrencat 300 hectàrees de superfície de vinya a la comarca
El consell regulador de la denominació d'origen (DO) Terra Alta aposta per la comercialització d'un vi de qualitat elaborat exclusivament amb garnatxa blanca. Un vi que tindrà un distintiu diferenciat de la resta de vins de la DO i que podria sortir al mercat per la campanya de Nadal, segons ha explicat el president de la DO Terra Alta, Jaume Descarrega. “Hi ha vuit cellers de la comarca interessats en l'elaboració de vins blancs només amb la varietat de garnatxa blanca”, ha dit Descarrega. Actualment hi ha cellers que utilitzen la garnatxa blanca barrejada amb altres varietats i d'altres que elaboren vi només amb aquesta varietat. Una varietat que diferencia la DO Terra Alta de la resta de denominacions del país, ja que acapara gairebé totes les plantacions de garnatxa blanca del país, un 75% de les de l'Estat i un terç de la superfície mundial.
Per promocionar aquest vi, la DO Terra Alta organitzarà el mes de març a Barcelona unes jornades dedicades exclusivament a la garnatxa blanca. “Tenim un tret diferenciador i el volem explotar”, ha assenyalat el president de la DO.
Menys producció
La verema ja ha acabat a la Terra Alta i la producció s'ha reduït un 25% respecte a la campanya anterior. Així, el consell regulador de la DO estima que la producció serà d'uns 30 milions de quilos de raïm. “Vam patir un mal quallat en el moment de la florida i després un estiu sec que ha provocat que no s'incremente el nombre de raïm”, ha manifestat Descarrega. També ha influït en la davallada de producció la falta de relleu a les vinyes. En aquest sentit, durant els darrers dos anys s'han arrencat 300 hectàrees de superfície de vinya de la Terra Alta.