Economia

Critiquen que uns escorxadors només obrin per la festa del xai

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC-COAG) va denunciar ahir que la majoria d'escorxadors municipals de les comarques gironines “només obren per facilitar la celebració de la festa del xai en el món islàmic, ja que la resta de l'any estan tancats”. Segons el president de JARC a Girona, Pere Rubirola, molts d'aquests escorxadors –com el de Santa Coloma de Farners i el de Calella– estan tancats per no complir normatives sanitàries però, en canvi, aquests dies l'administració obre expressament aquestes instal·lacions perquè la comunitat musulmana hi porti milers de xais –l'any passat es van sacrificar només a Girona 7.000 xais–. Per això, JARC demana un “esforç” públic per posar al dia aquestes sales i que estiguin obertes tot l'any.

El sindicat critica que no es tracti igual qualsevol persona que vol sacrificar un animal i va indicar que hi ha molt pocs escorxadors municipals on els ramaders puguin anar a matar el porc. “Si a mi m'enganxen matant un porc a una carnisseria, em cau el pèl; però si ho fan aquesta gent, no els passa res”. Actualment, si un particular vol matar un porc per fer la tradicional matança només té alguns escorxadors municipals –com el de Ripoll, Breda i la Bisbal– on pot dur el porc a matar. Per exemple, un dels escorxadors més grans, “no està preparat per sacrificar porcs”. Això els obliga a portar els seus caps de bestiar a les sales d'especejament privades on es treballa a gran escala.

D'altra banda, el sindicat va celebrar una jornada de l'oví. Es va debatre sobre el negoci de la llana, la comercialització de la carn de qualitat i de com prevenir robatoris d'animals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L’empleat sènior, la resposta a la falta de professionals

Barcelona

Dona i gran, la doble barrera per emprendre

barcelona
Sara de la Rica
Catedràtica d'Economia de la Universitat del País Basc

“La discriminació per edat és un fet provat en el mercat de treball”

barcelona
Mons Badia,
presidenta del Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya (COAMB)

“El respecte pel medi ambient fomenta el creixement econòmic”

Barcelona
ECONOMIA

Puja la despesa dels turistes a les comarques de Barcelona

Barcelona

Canmartex potencia l’R+D en les noves teixidores

Argentona (Maresme)

Ferrimax prepara el talonari i l’organització per créixer

Sant Fost de Campsentelles
economia

El BBVA presenta oficialment l’OPA al Sabadell en les condicions previstes

barcelona
ECONOMIA

La nova marca turística de Santa Susanna distingeix la sostenibilitat i la innovació

SANTA SUSANNA